Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Merkittäviä avauksia Pentikäiseltä – mitä sanovat jäsenyritykset?

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vastasi (ESS 10.10.) mielipidekirjoitukseeni. Toimitusjohtajan vastaus piti sisällään merkittäviä avauksia näin eduskuntavaalien alla.

Pentikäinen kertoo, että Suomen Yrittäjät haluaa ”mahdollistaa paikallisen sopimisen kaikissa yrityksissä, myös työehtosopimuksista poikkeavista palkkaus- ja työaikajärjestelyistä”. Yrittäjäjärjestön linjaus tarkoittaa käytännössä palkkojen ja työehtojen dumppausta, vaikka Pentikäinen kiisti tämän edellisessä kirjoituksessaan.

Lisäksi Pentikäinen ilmoittaa kirjoituksessa, että Suomen Yrittäjät haluaa muuttaa yt-lakia niin, että sen soveltamisraja nousee 50 työntekijään. Tämä muutos tarkoittaa sitä, että suurelta osalta yrityksistä poistuisi velvoite toteuttaa minkäänlaista yhteistoimintaa työntekijöiden kanssa.

Toinen erittäin vakava ilmoitus on irtisanomissuojan merkittävä heikentäminen. Suomen Yrittäjien linjaus, jossa työntekijän irtisanomiseen riittää ”asiallinen ja hyväksyttävä syy” johtaisi toteutuessaan mielivaltaiseen toimintaan työpaikoilla.

Toimitusjohtaja Pentikäisen vastaus osoittaa, että Suomen Yrittäjät ajaa kovia heikennyksiä työntekijöiden työehtoihin. Kysymys kuuluu, allekirjoittavatko järjestön jäsenyritykset toimitusjohtajan radikaalit linjaukset? Entä mitä sanoo gallupkärki kokoomus?

Kirjoittaja on pääluottamusmies ja eduskuntavaaliehdokas (sd.) Hämeenlinnasta.