Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Lisää keskustelua kirkon kipeästä asiasta

Useat saattavat puolihuolimattomasti lukea tulossa olevista syksyn seurakuntavaaleista. Välinpitämättömästi ehkä käännämme sivua ajatellen, että hoitakoon kirkko omat asiansa. Silloin me emme ole tulleet ajatelleeksi, että kirkko on omalta osaltaan yhteiskunnan ”ilmapuntari”, joka ilmentää ajassa liikkuvia virtauksia.

Kirkon pinnan alla kuplii. Eräs kupliminen liittyy samaa sukupuolta olevien kirkolliseen vihkimiseen ja Pride-jumalanpalveluksiin. Tässä kysymyksessä ollaan puolesta ja vastaan aina kohtaamattomuuteen asti. Periksi ei voi antaa, ja siksi pinnan alla kuplii.

Minun kantani muodostuu Raamatun homovastaisuudesta. Raamattu ei lähesty ilmiötä tasa-arvon eikä ihmisoikeuksien näkökulmasta siinä määrin kuin nykyiset aatevirtaukset.

Raamatun mukaan avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Jos Raamattu olisi homoseksuaalimyönteisempi, silloin kirkossa voitaisiin vihkiä samaa sukupuolta olevat ikuiseen liittoon sateenkaariliput heiluen. Mutta näin ei ole.

Seurakuntavaaleissa me joudumme pohtimaan tätä kirkon sisällä olevaa kipeää kysymystä, ja toivon tästä huolimatta keskusteluyhteyden jatkuvan. Toivon kipakkaa keskustelua ja vilkasta mielipiteenvaihtoa, koska se lisää äänestysvilkkautta.

Kirjoittaja on seurakuntavaaliehdokas Lahdesta.