Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Lähde kävelylle syksyiseen luontoon – voit saada vaikka maukkaita omenoita

Meillä on neljä vuodenaikaa, jotka tuovat vaihtelua ja kontrastia elämäämme. Itselleni kevät ja syksy ovat nykyään parhaita niiden raikkauden takia. Kevät on heräävän luonnon ihmetyksen ja ihastuksen aikaa, syksy tanssii hehkuvissa, värikkäissä rooliasuissaan ennen riisuuntumistaan ja talviunille vaipumistaan.

Kävellessä voi parhaiten havaita ympäristössä tapahtuvia asioita ja muutoksia. UKK-instituutin johtaja, lääketieteen tohtori Tommi Vasankari on todennut kävelyn olevan parasta perusliikuntaa kaikenikäisille, ja se muun muassa pienentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

Mieliala ja mielen hyvinvointi paranevat samoin unen laatu paranee. Sauvakävely on monipuolinen ja tehokas liikuntamuoto.

Kävelylenkiltä tuomisina olemme saaneet ystävällisiltä omakotitalojen omistajilta maukkaita omenoita.

Sanonnan mukaan: ”Omena päivässä pitää lääkärin loitolla.” Omena on monipuolinen vitamiinien lähde, joka sopii erittäin hyvin myös diabeetikoille ja laihduttajille. Eli – liikutaan ja nautitaan syksyn antimista monin tavoin.

Kirjoittaja on lahtelainen.