Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Pääkirjoitus Työvoimapula on vakavasti otettava ongelma

Keskuskauppakamarin tuore selvitys kertoo vakavasta yrityksiin liittyvästä ongelmasta. Peräti kolme neljästä KKK:n jäsenyrityksestä toteaa kasvun tyssäävän siihen, ettei tarjolla ole osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin. Eikä tilanne ole suinkaan helpottamassa. Puolet vastaajista arvelee rekrytointitarpeen kasvavan entisestään seuraavan puolen vuoden aikana. Pidemmällä ajalla tarpeen kasvu nähdään vieläkin useammassa yrityksessä.

Tilanne näillä kulmilla ei juurikaan poikkea valtakunnallisesta tilanteesta. Hämeen kauppakamarin alueella, joka käsittää pääasiassa Kanta- ja Päijät-Hämeen talousalueen, yrityksistä noin 60 prosenttia potee joko pulaa tai runsasta pulaa työvoimasta. Tilanne on jonkin verran helpottunut viime vuodesta, jolloin 75 prosenttia vastaajista koki tarvetta uusille työntekijöille. Silti osaajapula rajoittaa Hämeessäkin yritysten toimintaa ja muun muassa pidentää tilausten toimitusaikoja, mikä voi olla petollista ainakin niille, jotka käyvät kansainvälistä kauppaa. Pitkä toimitusaika vaarantaa asiakkaiden pysyvyyden, jos tarjolla on lyhyempiin toimituksiin kykeneviä kilpailijoita.

Nokkelat keinot johdattaisivat Päijät-Hämeen kasvu-uralle

Työvoiman saatavuus nousee ongelmana esiin yleensä korkeasuhdanteessa. Vaikka inflaatio, korkojen nousu sekä epävarma turvallisuuspoliittinen tilanne voivat aiheuttaa laajaa taantumaa, ainakaan työvoiman tarpeeseen ne eivät toistaiseksi ole vaikuttaneet. Tässä tilanteessa olisikin erittäin tärkeää, että yhteiskunta pystyy tarjoamaan osaavaa työvoimaa yrityksille. Se on koko Suomen etu. Työperäinen maahanmuutto on lääke numero yksi. Keskuskauppakamari korostaa, että hallituksen toimet tältä osin ovat keskittyneet liiaksi korkeasti koulutettuihin huippuasiantuntijoihin, vaikka suurin tarve on tällä hetkellä ammatillisissa työntekijöissä. Tällaista työtä olisi runsaasti tarjolla muun muassa lukuisissa palvelutehtävissä sekä kaupan ja hallinnon alalla.

Hallituksen on syytä pikaisesti perehtyä niihin työn tarjoamisen ja vastaanottamisen esteisiin, jotka hidastavat työntekijän ja työnantajan kohtaamista. Lääkkeitä ovat kannustinloukut, oikeanlaisen koulutuksen tarjoaminen sekä yritysten ja oppilaitosten yhteistyön tiivistäminen. Uudessa tilanteessa maahan tulleiden ukrainalaisten pakolaisten muuntokoulutus ja työllistäminen hyödyttäisi kaikkia osapuolia. Nokkelat keinot työllistämisessä johdattaisivat Päijät-Hämeen kaivatulle kasvu-uralle myös väestönkehityksessä.