Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Attendon toimitusjohtaja vastaa ESS:n uutiseen: Tarkoituksena on rauhoittaa läheisiä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimialajohtaja Anu Olkkonen-Nikula kuvaa haastattelussaan (ESS 5.10.) avointa viestintäämme hoivakotiemme asukkaiden läheisille erittäin epäasialliseksi. Olen asiasta eri mieltä.

Olemme Attendolla viime vuosina kehittäneet yhteistyötä ja vuorovaikutusta läheisten kanssa. Tämän vuoksi kutsuimme heidät keskustelemaan läheisten iltoihin myös nyt, kun asukkaiden palveluita koskevista sopimuksista mahdollisesti keskustellaan julkisuudessa. Tarkoituksena on rauhoittaa läheisiä ja kertoa, että sopimusneuvotteluista huolimatta asukkaiden arkeen ei tule muutoksia.

Viime vuodet ovat olleet myös asukkaidemme läheisille vaikeita esimerkiksi pandemian aiheuttamien vierailurajoitusten vuoksi. Heille on lähetetty kirjeitä ja tekstiviestejä, joissa olemme avoimesti kertoneet niin yksittäisiä hoivakoteja kuin koko Suomeakin koskevista ajankohtaisista asioista.

Lisäksi valmennamme attendolaisia parempiin kohtaamisiin niin asukkaiden, toistensa kuin läheisten kanssa. Usein kohtaamiset hoivakodissa ovat ymmärrettävästi huolen värittämiä: avoimesti viestimällä voimme vahvistaa luottamusta ja ymmärrystä sekä hälventää huolta.

Viestintä on tunnetusti vaikeaa, ja väärinkäsityksiä syntyy helposti. Vain keskustelemalla voi syntyä yhteinen todellisuus.

Kirjoittaja on Attendo Suomen toimitusjohtaja.