Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Miksi koko kaupunki yhtä töyssyä, kivireunusta, kavennusta ja ympyrää? Kallista rakentamista verorahoilla ja auramiesten painajainen.

Miksi koko kaupunki yhtä töyssyä, kivireunusta, kavennusta ja ympyrää? Kallista rakentamista verorahoilla ja auramiesten painajainen.

Kun sähkön hinta määräytyy tehottomimman tuotantoyksikön mukaan, niin sähkön säästäminen ei alenna sähkön hintaa?

Mihin Natoa tarvitaan, saihan Ukrainan Naton tuen, vaikka ei ollut jäsen?

Suomalaisesta sairaanhoitajasta ei ole toimimaan, jos tulee pahempi kriisi kuin korona.

Valtakunnallinen vanhustenviikon pääjuhla näytettiin AlfaTV:llä! Verovaroin toimivalla Ylellä samaan aikaan ulkomaisen sarjan uusinta?

Kovin oudolta kuulostavat joidenkin asiantuntijoiden vetoomukset siitä, että yritysjohtajia, joiden liiketoimet globaalisti ovat aiheuttaneet miljardien tappiot, ei saisi arvostella. Mielestämme tappioita korjaavat tukipaketit ilman muuta vaikuttavat valtionvelan suuruuteen. Usein annetaan ymmärtää, että valtionvelkaa tarvitaan vain julkisen talouden ylläpitoon.

Jos keskustaan ei pääse autolla tai bussilla, viimeisetkin kaupat katoavat ja keskusta näivettyy entisestään. Kaiholla muistelen aikaa, jolloin Aleksilla ajettiin kahteen suuntaan ja sen varsi oli täynnä kauppoja.

Kesä lyhyt kuin lapsella paita! Ei hätää, pian päästään tepastelemaan lumisella Aleksilla koko kadun leveydeltä tuulen tuivertaessa jäiseltä Veskulta. Puodit ja ravintolat kadonneet. Torillakin vain muutama pulu vanhasta muistista.

Päivälehden perustehtävä? Myyvä, sensaatiohakuinen otsikointi, yhteiskuntarauhaa ylläpitävä uutisointi hinnalla millä hyvänsä vai faktan kertominen lukijoilleen? Vai taiteilu puun ja kuoren välissä? Näyttääkö todellisuus vaiko vain ulospäin näkyvä kulissi?

Kyllä hoitajien palkalla pitäisi nyt jatkossakin jaksaa istuskella juoruamassa hoitajien huoneessa.

Minäkään en ymmärrä, miksi fossiilisia polttoaineita surutta käytetään moottori"urheiluun"? Ja miksi media suitsuttaa pienen ikänsä niitä eniten käyttäneitä. Moottori"urheilusta" luovuttava jo ilmastonkin takia!

Siinä vaiheessa, kun Lahden keskusta on rauhoitettu autoliikenteeltä, ei siellä ole enää myöskään kauppoja missä shoppailla eikä kahviloita kesäterasseineen. Ei sinne tule enää asiakkaita.

Jos on sähkö kaksi tuntia poissa, niin sitten käynnistyvät yhtä aikaa pakastimet, jääkaapit, lämpöpatterit, lattialämmitykset ja muut. Onko hyvä ?

Timo Soini oli oikeassa sanoessaan "missä EU, siellä ongelma". Kädettömiä sähköntuottajien ruotuun laittamisessa!

Lieneekö naishallituksenkaan ihan asiallista kaivella ja huoltaa kynsiään näyttävästi eduskunnan ja kansalaisten keskittyessä kyselytuntiin ja vakaviin maamme asioihin?

Joku ihmetteli Ahtialantien kiertoliittymien mutkaa, mutta lienee eräs niistä, jotka ennen ajoivat kyseisessä kohdassa reilua ylinopeutta. Hyvä, että tulee hidastetta ja turvallisuus lisääntyy.

Joko Lahden valtuusto on aikonut toimittaa joka talouteen ohjeet äkilliseltä ydinasevaaralta (laskeuma yms.) suojautumiseen? Ei riitä Lahden ministerin ulkomaan viljakuljetuksista huolestuminen.

Voiko hullumpaa olla, ukrainalaiset ovat tulleet sodan jaloista tänne hakemaan turvaa, ja tänne majoitetaan samaan aikaan heidän vihollisiaan. Rintamalle joutumista pakoilevat venäläiset ovat karkureita. Yleisestikin venäjän kansalaisten täällä lausumat sodan vastaiset mielipiteet voi kyseenalaistaa.

Ymmärrän vain puhetta, en veneitä, peräkärryjä enkö muitakaan symboleja.

Rovanperän kritisoijalle: Rallin MM-sarjassa ajetaan sähköbensalla, joka on fossiilitonta ja hiilineutraalia.

Kun lukee näppiksiä hoitajapulasta, huomaa todella, etteivät kirjoittajat ymmärrä ongelmasta yhtään mitään. Esimerkiksi "miksi valitsit hoitoalan, olisit lukenut lääkäriksi"?

Typerä on pelkästään typerys ja ilkeä ihminen pelkkä ilkimys, mutta ilkeä typerys suurvallan johdossa on tappavan vaarallinen.

Kun Sanna ehdottaa aitaa rajalle, se on ok. Jos Donald Yhdysvalloissa ehdottaa samaa, se on kauhistus?

Kysyn kun en tiedä. Onko Lahden kaupunginjohtaja sama Pekka Timonen, joka on Suomi Rata oy:n hallituksen varapuheenjohtaja. Suomi Rata oy:n tavoitteet syrjivät Lahtea Suomen ratahankkeita suunniteltaessa ja tehtäessä. Lahden intressi on saada Jyväskylä–Lahti-rata rakennetuksi.

Pakkoruotsi alkoi 1968? No, aloitin oppikoulun vuonna 1958 ja samalla ruotsin kielen opiskelun. Se oli silloin toinen kotimainen kieli, itsestään selvä. Toisena tuli saksan kieli pitkänä kielenä ja englanti lukiossa lyhyenä. Ei niitä itse valittu, koulu oli kielenopetuslinjansa valinnut. No, jos ruotsi muuttui pakkoruotsiksi tuolloin, mene tiedä.

Attendo rahastaa taas! Vanhuspalvelupomojen suosima Attendo irtisanoi muun muassa Aavattaren sopimuksen hyvinvointiyhtymän kanssa ja vaatii yhtymältä lisää rahaa. Vanhusten omaiset ovat ihmeissään, meneekö hoivapaikka vai onnistuuko kiristys?

Eikö Lahdessa tunneta hämäräkytkin-systeemiä. Valot syttyvät kun hämärä alkaa ja sammuvat kun hämärä päättyy. Eivätkä pala tuntitolkulla valoisaan aikaan. Onko se osaaminen puutetta vai voiton tavoittelua?

Jos naapurisi polttaa tulipesässä muuta kuin kuivaa puuta ja savuttaa lähiympäristöä, ota yhteys ympäristöterveystarkastajaan ja pyydä hänet paikalle katsomaan. Ei kukaan saa pilata naapurien ilmaa tai ilmastoa. Jätteillä ei edes ole hyvää lämpöarvoa, ja kierrätys on keksitty.

Ahtialantien muutos on täysin epäonnistunut. Myös kaupunkikuva on pilalla kamaline betonipuuaitoineen!

Ihme juttu, että mitä kalliimpi auto, sitä vähemmän varustelua? Suuntavilkku puuttuu, ajovalot puuttuu.

Ihan sama vaikka olisi puhujanpöntössä nakkena, jos hommansa hoitaa.

Joopa joo, isot yksityiset toimijat tekevät vanhustenhuollossa sen minkä ennustin, onneksi kirjallisena (sähköpostilla ministereille), kun kunnat ja kuntayhtymät, hyvinvointiyhtymäkin hakivat "säästöä". Nyt halutaan vielä enemmän. Summat sen kun kasvavat. Ahneutta omistajilta. T. Seniori

Jos ei tule jäärataa torille, niin ei kai sitten tule myöskään ensilumenlatuakaan. Jättäkää myös kävelyreittejä metsiin talveksi, eivät kaikki haluaa hiihtää. On muitakin tapoja kuntoilla.

Sukupuoli on määritettävä ja ilmoitettava kromosomiperimän mukaan: naisilla XX ja miehillä XY. Tuo ei leikkauksilla ja hoidoilla muutu. "Sukupuoli-identiteetti" on sitten toinen juttu.