Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Perussuomalaisilla ei mennyt niin kuin Strömsössä

Olemme valitettavasti saaneet kuulla, kuinka eduskunnan yksi puolue, perussuomalaiset, ei vieläkään ymmärrä, että maamme on kaksikielinen.

Kun maailmalla on suuri kriisi ja olemme suurten haasteiden edessä, kyseinen puolue ei keksi mitään muuta ulostuloa kuin kyseenalaistaa Suomen historiaa sekä kielten opiskelua.

Suomessa on myös kolme virallista saamen kieltä. Ilmeisesti nämäkin alkuperäiskansan kielet ovat heidän kiellettyjen listallaan?

Suomi on osa Pohjoismaita, koska me emme halua kuulua itänaapuriimme, joka horjuttaa nyt koko Eurooppaa ja omien kansalaistensa tulevaisuutta. Ei ole olemassa pakkoruotsia. On olemassa vain ja ainoastaan maamme toinen kansalliskieli, ruotsi, jonka opiskelu auttaa myös muiden kielten oppimisessa.

Eri kielten opiskelu edesauttaa myös työllistymistä, niin kotimaassa kuin ulkomailla. Tämän ovat todenneet lukuisat suomalaiset ja kansainvälisetkin yritykset.

Meidän kaikkien asenteilla on merkittävä rooli siihen, millaisen kuvan annamme ruotsin kielestä kaikille lapsille ja nuorille. On erittäin surullista, että yhdessä puolueessa ei haluta suhtautua kielten opiskeluun positiivisesti.

Onneksi meillä on kaksikielisten kaupunkien ja kuntien lisäksi lukuisa määrä kielisaarekkeita ympäri Suomea, mikä on erittäin suuri rikkaus koko maallemme. Näillä paikkakunnilla on myös ruotsinkieliset päiväkodit ja koulut sekä hyvä suhtautuminen kaksikielisyyteen.

Kielisaarekkeita ovat muun muassa Oulu, Jyväskylä, Tampere, Lahti, Hämeenlinna, Kotka, Pori, Tuusula, Vihti ja Kaarina.

Perussuomalaisilla ei mennyt niin kuin Strömsössä! Haluan esittää kiitokset, niille kaikille eduskuntapuolueille, jotka RKP:n lisäksi kyseenalaistivat perussuomalaisten negatiivista suhtautumista maamme kieltenopetusta sekä kaksikielisyyttä kohtaan.

Kirjoittaja on eduskuntavaaliehdokas (r.) Lahdesta.