Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Muutkin kuin hoidon kustannukset voisi tuoda esiin lahtelaisille

Päijät-Hämeessä poliitikot pohtivat, pitäisikö hoidon todellisia kustannuksia merkitä laskuihin. Tällaisesta on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtajan Sari Niinistön (kok.) mukaan (ESS 27.9.) keskusteltu päättäjien kesken. Tässä se on todellinen sulka näiden porvareiden kypärään.

Kun näemme oikeat kulut, ehkä osaamme arvostaa palveluita ja järjestelmää enemmän. Tämä voisi hillitä puhetta ”liian korkeista asiakasmaksuista” ja maksuttomien palveluiden vaatimisesta.

Jolleivat köyhät alistu hiljaa hyväksymään tätä hulvatonta menoa, niin me näytämme, kuinka kalliiksi se teidän kuluneiden polvi- ja lonkkaluidenne vaihtaminen meille maksaa. Näette itsekin, että ei ole halpaa ei, olkaa kiitollisia.

Tätä puolustetaan myös avoimuudella. Pitää voida näyttää, mitä kaikki maksaa. Tämä on mielenkiintoinen perustelu. Olen samaa mieltä avoimuudesta kaikesta palveluiden kustannuksista, kannatan lämpimästi.

Ei ole kauaakaan, kun kirjoitin, että Lahden kaupungin pitää laskea ja julkaista, paljonko kaupunkiimme tulleiden maahanmuuttajien kulut ovat. Puolustin esitystäni vedoten muun muassa avoimuuteen.

Pidän tätä nyt esillä olevaa ehdotusta puolustettavana vain, jos siinä samalla selvitetään muidenkin meidän lahtelaisten verovarojen hinnat per asukas, varhaiskasvatus ja sote-palvelut olisivat hyvä alku.

Kirjoittaja on lahtelainen.