Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Lukijalta | Uniper-kaupat tehneitä ei tarvitse tuomita syvimpään kuoppaan

Paljon on kuulunut jälkiviisaita mielipiteitä Fortumin liiketoiminnasta. Kantaverkon myynti oli mielestäni kuitenkin ainoa arvostelua omakohtaisesti herättänyt asia.

Huonoja kauppoja on tehty paljon: lannoitteet, Yhdysvaltojen paperikoneet, Saksan ”ilma”, ydinvoimala Ranskasta ja nyt viimeksi Venäjältä.

Uniper-kauppaa paheksuttiin lähinnä ympäristösyistä. En ainakaan itse muista juuri kuulleeni varoituksia Venäjään liittyvistä riskeistä.

Ainahan vastuitten perään on hyvä kysellä. Vaikka Uniper-sotku onkin arvoltaan todella suuri, en luokittele sitä kuitenkaan kovin pahaksi. En myöskään tuomitse kauppoja tehneitä ihan syvimpään kuoppaan.

On selvää, että Venäjä-riski olisi kannattanut ottaa vakavammin. Eipä sitä moni muukaan uskonut. Ajateltiin Putinin sentään edes suurin piirtein toimivan normien mukaan. Ei toiminut, ja siitähän taloudelliset menetykset Suomellekin johtuvat.

Tyytykäämme tähän ja ottakaamme opiksi taas kerran. Putin sanoo sotivansa paitsi Ukrainaa myös länsimaita, joihin Suomikin kuuluu, vastaan. Katsotaan tappiot Fortumille ikäänkuin sotaverona. Se on kuitenkin vain taloudellinen ja mitätön verrattuna siihen ”veroon”, jota Ukraina maksaa joka päivä.