Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Vakuutuslääkärit kumoavat muiden lääkärien lausunnot

Kirjoitan omasta kokemuksesta taisteluista vakuutuslääkäreiden kanssa. Nämä ovatkin melkoisia ”asiantuntijoita”, mutta jossain ihan muussa kuin valaperusteisessa lääkärin toimen harjoittamisessa.

He ovat automaatteja, jotka keinoja kaihtamatta kumoavat usean oman alansa asiantuntijalääkäreiden lausunnot. Jos useat asiantuntijalääkärit ovat kirjoittaneet B-lausunnon, nämä vakuutuslääkärit kumoavat sen.

Millä perusteella nämä B-lausunnot mitätöidään, osoittaakin sitten suurta luovuutta. Käytetään lähestulkoon mitä tahansa syitä, jotka eivät liity kyseiseen asiaan tai sairauskokonaisuuteen.

Lääkärinvala itsessään velvoittaa toimimaan kunnian ja omantunnon kautta, mutta tämä ei ilmeisesti koske vakuutuslääkäreitä. Tämänkaltaisella toiminnalla ilmeisesti säädellään, mikä määrä voidaan tai halutaan päästää eläkkeelle tai edes kuntoutukseen.

Kuntoutuksen näkökulma onkin mielenkiintoinen. Kela voi myöntää vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, jos toimintakyky on huono vammautumisen tai sairauden vuoksi. Sama laitos voi todeta sinut työkykyiseksi. Esimerkiksi eläkepäätöksessä voi lukea, että toteamme sinun toimintakykysi laskeneen, mutta katsomme, että et hyötyisi ammatillisesta kuntoutuksesta. Näkisin tässä vääristymän.

Iso ihmisryhmä on montussa. Olemme ikään kuin välitilassa ja taistelemme oikeudestamme valituskierteineen.

Kyllä tämä kuormittaa terveydenhuoltoa sekä yhteiskuntaa. Lisäselvityksiä selvitysten perään.

Kirjoittaja on lahtelainen.