Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Lahden keskusta kuoli, kun tori oli poissa

Lahden keskusta kuoli, kun tori oli poissa, eikä palannut entisenlaisena. Kulkeminen autolla keskustassa myös hankaloitunut, kaupat lähteneet. Ei enää asiaa sinne

Hoitaja kertoikin totuuden alzheimerpotilaan hoidosta. Oletko laitoksen vai kotihoidon työntekijä, en tiedä, mutta hyvinvointiyhtymä siirsi nämäkin potilaat kotihoitoon. Hoitokäynti on kahdelle hoitajalle, se on pakko. Harva pärjää yksin, karski mies ehkä. Potilaan "voimat" syynä. Hyvinvointiyhtymän valtuutetut vaikka viikoksi hoitajien työpariksi mukaan, silmät aukenisivat, mitä tuli säästösyistä tehtyä. Järkyttävä on nykytilanne.

Paskahommatkin pitää jonkun hoitaa. Ne on matalapalkkaisia hommia, koska niihin tarvitaan vain vähän koulutusta. Eli jos ei ole kykyä tai halua opiskella, on joko sossun varassa tai tekee niitä hommia, joita pitemmälle koulutettujen ei kannata tehdä.

Nyt voisi Trump käydä Moskovassa perehtymässä, kuinka vaalit ihan oikeasti varastetaan.

Lahti–Heinola–Jyväskylä–Äänekoski–Haapajärvi-keskiradan rakentamiskustannukset olisivat oleellisesti pienemmät kuin Tampere–Helsinki-lisäraiteesta aiheutuvat kustannukset. Rakentamalla keskiradan poistuisi tuon lisäraiteen tarve väliltä Tampere–Helsinki. Päättäjät, vaivautukaa edes hetkeksi ajattelemaan.

Miksi venäläiset pakenevat maastaan? Eivätkö he pysty laittamaan maansa asioita kuntoon?

Kyllä hoitajaopiskelijoiden työssäoppiminen tehdään "kentällä" ilman maistereita, ja se tapahtuu työn ohella ja on todella vaativaa. Terv. yli 40 vuotta työtä tehneenä

Ehkäpä uuden kaupunginarkkitehdin kannattaisi tutustua kaupunkimme keskustaan ja vasta sitten alkaa visioimaan katumuutoksia. Ei ole asiat kuten joskus silloin ennen olivat. Aleksin muuttamisesta kävelykaduksi varmasti hyötyisivät ainoastaan alueella hyörivät narkkarit, ei olisi vaaraa jäädä autojen alle.

Jokaisella ihmisellä on oikeus vaihtaa työpaikkaa, jos työolot ja henkinen kuormitus ylittää sietorajan, myös hoitajilla. Sinä, joka täällä mollaat hoitajia, kouluttaudu ja lähde tekemään heidän töitään, niin näet mitä se on. En ole hoitotyössä, mutta kaikki kunnia heille.

Hyvinvointiyhtymä tehnyt suppeimman mahdollisen sopimuksen Wellamon työterveyden kanssa. Näin yhtymä siis huolehtii työntekijöistään!

Kiitos Sami Korkiakoski, olen kanssasi samaa mieltä, enkä varmaan ole ainoa. Bussipysäkkien pitää jatkossakin sijaita torin ympärillä.

Venäjän liikekannallepano onnistui yli odotusten. Viiden ensimmäisen päivän aikana naapurimaihin siirtyi noin 260 000 asevelvollista, ja lisää siirtyy. Varmaan tavoite 300 000 saavutetaan pian

Saatiin kaupunginarkkitehti Johanna Palomäki, jolla on visuaalista silmää lähteä kehittämään keskustaa. Pääkatu saatava kävelykaduksi, nyt siinä sahaa perävilkkaa busseja ja autot jossain välissä, katu on ruma ja rosoinen. Totta kai vastustajia riittää, sehän kuuluu täkäläiseen kulttuuriin. Iso parkkihalli on vieressä autoille. Joka ei jaksa kävellä, menköön kauppakeskuksiin.

Tuomas Sorsa on tyypillinen perussuomalainen. Kovasti kirjoittaa tekstiä ja mainitsee lukuja. Ratkaisumallit puuttuu. Tosin hän kevään EK-vaalien ehdokas.

Kiitos toimitukselle kattavasta vastauksesta PHKS:n maksukattokysymykseen.

Rakkaushuijauksia tehdään muutenkin kuin rahan takia. Ihan puhtaasti ylimääräisen piparin toivossa. Miehet on ehkä mainoksissa kuvattu idiooteiksi. Onneksi me naiset emme sitä ole – edes oikeassa elämässä.

Palkka ansaittu, mutta dementiapotilas ei ole ulostetta, virtsaa, lyöntejä, nimittelyä. Se on se sairaus. Katso ihminen!

Raja-aita, muutamaa varten ei tuhlata satoja miljoonia. Isompi joukko tulee läpi. Laitetaan miinoja pitkin rajaa. Ei maksa paljon, reilusti tauluja ilmoittamaan niistä.

Tervetuloa jakamaan ja antamaan lääkkeitä potilaille, virhe on vaaratilanne. Eristysasussa pääset kuumaan suihkuun ja kylvetyksen työhön. Tartuntatauteja torjut ja kuolleita viet yöllä kylmiöön. Nyt voit maisteri rauhassa kahvitella ja kaivaa nenääsi .

Moni muurari ja putkari työstänsä ansaitsevat lähes samaa palkkaa kuin lääkäri, jotkut jopa enemmänkin urakoivat.

Johanna Palomäki, muuta takaisin Jyväskylään, kiitos.

Hyvät Päijät-Hämeen poliitikot. Lopettakaa jonninjoutava pelleily ja pohtiminen aiheesta "pitäisikö todelliset hoitokulut ilmoittaa asiakkaalle laskun yhteydessä". Käsittääkseni jokainen veronmaksaja osallistuu kuukausittain hoitokulujen kustannuksiin – oli hoidon tarvetta tahi ei! Yli 40 vuotta veroja maksanut kansalainen.

Hallitus vatuloi ja käyttää rahaa mieluummin turhiin ratahankkeisiin kuin itärajan jo kiireellisiin aitoihin.

Kaikella on rajansa.

Älkää ymmärtäkö senioreita. Tulevat kalliiksi nuoremmille sairauksineen. Nuoremmat joutuvat maksamaan sairauskulut. Ja nuorempien sairaalapalvelut kärsii.

Mitähän on ollut nimenantajilla mielessä kun uutta päiväkotia Alatonttilankatu 17:ään nimettiin. Versioissa löytyy: Möysän päiväkoti, Viherlaakson päiväkoti, Möysän-Viherlaakson päiväkoti lukee seinässä. Miksi ei Ala-Tonttilan päiväkoti, ihan vain selvyyden vuoksi?

Katos meillä alkoi autokatosremontti. Jos saavat kuntoon, ni meillä hieno katos. Jos ei, niin katos katos.

Metsämaan seniori pukeutuu luotiliiveihin ja kypärään.

Joku tunari on posauttanut venäläisten putken, kun kohteena olisi pitänyt olla Norjasta Puolaan avattu uusi putki lähistöllä.

Putin ottaa minkä haluaa, EU ja muu maailma pyörittelee sormiaan.

Kaasuputken räjäytykset ovat niin vaarallisia, että onhan Suomen maa-alueella tehokkaasti varauduttu vastaaviin? Itärajan ylittäjien joukkoon voi hyvin soluttautua aktiivitekijöitä!

Suuri ja mahtava – pelottava muttei kunnioitettava.

Hoitajan työ on aika suffelia verrattuna vaikka vanhainkodin keittiötöihin... Molempia olen tehnyt, ja hoitajan tahti on huomattavasti hitaampi. Kiertävänä hoitajana olen tietoinen, että tauot venyvät kohtuuttomuuksiin. Yleinen puhe työn raskaudesta lietsoo hoitajia luulemaan työn kohtuuttomaksi. Ei hoitajapula ole palkasta tai työn raskaudesta johtuvaa. Lomatkin ovat pitkät. Ainoastaan vuorotyö harvalle perheelliselle on mieleisin vaihtoehto.

Hoitajapula oli vuosikausia tiedossa kokoomuksella, piti "säästää", ja koulutusta vähennettiin rajusti. 12 vuotta kokoomuksella oli hallituksessa aikaa laittaa sote-asiat kuntoon, mutta se halusi yksityisen soten ja siirtää heille verorahat. Ei hoitajien määrästä puhuttu mitään. Koulutusmääriä kuitenkin vähennettiin. Piti alentaa tuloveroa. Hyvinvointiyhteiskunta, mikä se on, kokoomus? Eikö julkinen sote kelpaa?

Kaatuneilla sähköyhtiöillä ei ollut omaa tuotantoa, vaan olivat niin sanotusti välistä vetäjiä?