Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Jokin tässä ei nyt täsmää, kun korotetaan sähkön hintaa pilviin

Sähkön tuotannon omavaraisuus ei ole tälläkään hetkellä kaukana, sillä suurin osa Suomesta kulutetusta sähköstä on kotimaista, Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä sanoi taannoin.

Suomen omavaraisuus sähkön tuotannossa kasvaa jatkuvasti, etenkin, kun kotimainen tuulivoiman tuotanto kasvaa vuosi vuodelta. Suomi on omavarainen sähköenergian suhteen arviolta jo vuonna 2023. Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridin mukaan Suomen sähkön riittävyys ei ole uhattuna.

Puuttuva tuonti pystytään korvaamaan sähkömarkkinoilla tuomalla enemmän sähköä Ruotsista ja osin myös kotimaisella tuotannolla, totesi Fingridin johtaja Reima Päivinen toukokuussa 2022.

Jokin tässä ei nyt täsmää, kun korotetaan sähkön hintaa pilviin. Toivon valtiovallan puuttuvan tähän huijaukseen kovin ottein. Menevätkö kuluttajille tulevat tukiaiset lopulta voittoina sähkölaitosten pussiin? Ovatko kuntien omistamat sähkölaitokset myös mukana tässä hämärässä pelissä?