Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Hyytävää vettä Mukkulan talviuimareiden niskaan

Mukkulan avantouintipaikan vuokrasopimuksesta vastaava Lahden tilakeskus on kieltänyt pukuhuonekopin avaamisen toistaiseksi. Sulkemisen taustalla on Mukkulan kartanon yrittäjän kaupungille esittämä pyyntö. Ongelma on hänen mukaansa se, että uimaan on ajettu kartanon alueen läpi, kun autot pitäisi jättää viralliselle parkkialueelle.

Mukkulan ranta on lähes 20 vuotta ollut talviuimareiden suosima uintipaikka, itsekin olen käynyt siellä. Vain ani harvoin olen nähnyt auton rannassa, ja silloinkin se on ollut kopin siistijöiden.

On tylyä ja kyseenalaistakin evätä talviuimareilta kopin ja uimapaikan käyttö. Käsittääkseni ranta ja puisto eivät edes kuulu kartanon yrittäjien vuokrasopimukseen.

Aika tylyltä vaikutti myös menneen kesän toiminta rantakahvilassa. Rannalla kävijät ihmettelivät, kun kahvila oli auki, miten sattuu. Se oli usein kauniillakin ilmalla suljettu, eikä näkyvillä ollut tietoa, milloin se olisi avoinna ja milloin ei.

Ihmiset äänestävät jaloillaan, eikä ihme, jos rannalla kävijät harvenivat. Niin hiljaista oli, ettei minun nähteni aiemmin koskaan. Edellisinä kesinä oli vilskettä. Surullista, kun hieno alue nukkuu Ruususen unta, eikä upeassa puistossakaan enää paljon kävelijöitä näe.

Kirjoittaja on Mukkulan asukas.