Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Lukijalta | Eikö voisi ajatella, että me pienet ihmiset tasapainotamme tätä ”isoa elämää"?

Viime aikoina Etelä-Suomen Sanomien mielipidepalsta näyttää olleen enimmäkseen poliittisista ja talousasioista tärkeän mielipiteensä kertovien temmellyskenttää, eikä juuri inhimillisempiä asioita ole tohdittu kirjoituksissa tuoda esiin. En ole itsekään tohtinut, ja se harmittaa minua.

Kun painotus on tämänkaltainen, tulee tunne, ettei millään muilla asioilla ole ihmisille väliä. Että meidän kaikkien tulee olla vain kuvatunkaltaisista asioista kiinnostuneita, ja vain ne ovat sitä, mitä meidän pitäisi miettiä ja suoda sille aikaamme ja mielemme voimavaroja.

Birgitta Wulff on uskaltautunut tuomaan inhimillisiä asioita palstalle, kuten olen aika ajoin itsekin tehnyt. Mielestäni se, että ihmiset ohjataan ajattelemaan asioita likimain ainoastaan poliittisten tai taloudellisten näkemysten kautta, on oikeastaan aika vahvasti tietynlaista aivopesua. Sillä meitä ohjataan uskomukseen, ettei muita tärkeitä asioita ihmisen elämässä olisikaan.

Kuitenkin pidän erittäin tärkeänä, että ihmisiä, tavallisia kansalaisia tuetaan kokemaan elämä arvokkaana ihan omalla inhimillisellä tasolla. Sillä tasolla, miten me itse kukin elämän koemme ja mikä on yksittäiselle ihmiselle mielenkiintoista ja merkittävää, vaikkei se näyttäisi olevan isommassa kuvassa juuri lainkaan tarpeellista tai huomionarvoista.

Tiedämme kasvimaailmasta, että pieninkin kasvi, vaikka sitä emme edes huomaisi ohi kulkiessamme, on tärkeä luonnon kokonaisuuden kannalta. Sitä on syytä vaalia, se tukee luonnon kokonaisuudessa tärkeää tasapainoa. Eikö siis voida ajatella, että myös me pienet ihmiset pienine, inhimillisine ajatuksinemme, toiveinemme, tarpeinemme ja unelminemme tasapainotamme tätä ”isoa elämää”, jota noilla poliittisilla ja talouteen liittyvillä ”tärkeillä viesteillä” pyritään ohjaamaan ainoaksi oikeaksi näkemykseksi elämästä?

Mitä elämässä enää on meille ihmisille annettavaa, jos meidät kaikki ohjastetaan elämään vain rahan ja politiikan maailman arvoilla? Minun mielestäni ei mitään! Kertokaa, jos näette toisin.

Kirjoittaja on hollolalainen.