Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Muutos nastolalaisten terveydenhuoltoon

Kun Nastola ja Lahti yhdistyivät, meille Nastolassa luvattiin, että terveydenhoitopalvelut turvataan. Vaan toisin kävi, niin kuin pelkäsinkin päivystyksen osalta. Hetken aikaa asia toimi, mutta ei enää.

Jos tarvitsee apua infektiopuolelta ja soittaa Harjun terveyden puhelinpalveluun, saa jonottaa yli tunnin, eikä kukaan vastaa. Jos pääsee siihen pisteeseen, että joku vastaa, sitten vastataankin Lahdesta, vaikka olet valinnut palvelussa numeron kaksi, eli Nastola, ja jonotus on ollut turha.

Vaikka olemme ”samaa Lahtea”, ei ajanvaraus hoidu Lahden kautta. Jos taas jättää soittopyynnön, voi mennä monta tuntia, ennen kuin soitetaan takaisin, ja tässä kohtaa ajat siltä päivältä ovat jo menneet. Edes seuraavalle päivälle ei saa välttämättä aikaa.

On käynyt niinkin, ettei takaisinsoittopuhelua ole tullut ollenkaan, puhelinpalvelussa on todellakin vikaa. Kaupunginsairaalaankaan ei aikoja välttämättä ole.

Suuri ongelma on, ettei Päijät-Hämeen keskussairaala ota enää vastaan kuin henkeä uhkaavassa tilanteessa olevia potilaita. Meille Nastolassa luvattiin, kun täältä lopetettiin ilta- ja viikonloppupäivystys, että jatkossa hoitaa keskussairaala. Nyt ihminen jää oman onnensa nojaan, kun näin ei enää olekaan.

Ei kaikilla ole varaa mennä yksityiselle. Ihminen voi olla todella kipeä ja tarvitsisi pikaista tutkimista ja hoitoa ja nyt jää ihan heitteille. Digivastaanotot ovat osalle pelastus, mutta ei sitä kautta voi kaikkea hoitaa, mikäli tarvitsee ottaa näytteitä ja verikokeita. Olen myös sitä mieltä, että sairaana pitäisi voida käyttää lähellä olevaa omaa terveysasemaa.