Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Suomen omavaraisuus kunniaan

Nyt on liikkeellä huhuja siitä, että ensi talvena loppuu energia ja ruoka. Miten näin voi käydä Suomessa, ja kuka on syyllinen, jos semmoisia etsitään. Onko meidän oma yhteiskuntamme enää taipuvainen laman ja pula-ajan elämään? Vieläkö meistä suomalaisista löytyy se sisu, jolla saamme Suomen nousuun?

Nyt on aika muuttaa suunta ja ymmärtää kotimaamme omavaraisuuden tärkeys. Vain Suomessa tuotettu energia, ruoka ja muut tuotteet parantavat meidän omavaraisuuttamme.

Maataloutta on ajettu alas jo monta vuotta. Monet, varsinkin maitotilat, on ajettu ahtaalle, ja heikoimmat ajetaan alas kannattamattomina. Tässä suurimpana syntipukkina käytetään hiilidioksidipäästöjä ja vihreää siirtymää.

Kun jossain pöydässä on päätetty, että suomalainen puhdas ruoka on pahasta ja ulkomailta tuotu ruoankorvike taas pelastaa maailman. Samaan suuntaan on ajettu energiateollisuutta, eksoottiset vaihtoehdot ajavat perustuotannon edelle, ja taas maailma pelastuu.

Monet syyttävät sormet osoittavat nyt itään, ihan kuin heillä olisi mitään vaikutusta siihen, miten me hoidamme oman maamme asioita. Ukrainan sota ja Venäjään kohdistuvat pakotteet aiheuttavat totta kai hankaluuksia, mutta eivät ne meidän maamme asioita saa kaataa. Omavaraisuus kunniaan!

Mutta miten käy meidän suomalaisten, milloin on meidän aikamme? Milloin loppuu suomalaisten yliverottaminen, kurittaminen, uhkailu ja kiristys. Joko olisi aika sanoa ei tälle kehitykselle.

Se aika tulee ensi keväänä. Eduskuntavaaleissa pääsee vaikuttamaan maamme tulevaisuuteen äänestämällä. Vain tällä tavoin saamme muutosta aikaan.

Kirjoittaja on Hämeen vaalipiirin eduskuntavaaliehdokas (ps.).