Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Hyvinvointialueen johtajapaikat on välttämätöntä panna avoimeen hakuun

Olen odottanut tulevien Päijät-Hämeen hyvinvointialueen eri toimialojen johtajatehtävien valintaprosessia. Kun olen vastuuhenkilöiltä tätä ennakkoon kysynyt, olen joka kerta saanut hieman erilaisen vastauksen.

Ensin vastaus oli, että lain perusteella heidät täytyy valita nykyisestä organisaatiosta suoraan ilman hakumenettelyä hyvinvointialueen vastaavaan tehtävään. Selviteltyäni tätä kysymystä huomasin, ettei tällaista pakkoa ole olemassa.

Tästä huomautin väärän vastauksen antaneelle henkilölle ja hän totesi seuraavasti: ”Työntekijät siirtyvät, mutta johto joutuu hakemaan tehtäviä uudelleen eli kommunikaatiokatkos.”

Siellä päätöstä perustellaan halulla saada kaikkiin johtajavirkoihin parhaat tekijät.

Paikat eivät ole vielä avoimessa haussa, vaikka uusissa tehtävissä tulee aloittaa vuoden 2023 alusta. Kysyin uudestaan asiaa hyvinvointialueelta ja sain vastauksen 24.8.2022: ”Päijät-Hämeen hyvinvointialueen valmistelun kokonaisuudessa perustettavista viroista sekä virkojen täyttämisen periaatteista päätetään lokakuussa 2022.”

Johtajavalintoja käsitteli Pelastustieto-lehti uusimmassa numerossaan (31.8.2022) erityisesti pelastustoimen johtajien osalta. Lehti toteaa: ”Päijät-Hämeen hyvinvointialueella nimetään syyskuussa nykyisen Päijät-Soten hyvinvointiyhtymän toimialajohtajat vastaaviin tehtäviinsä, mukaan lukien pelastusjohtaja, jota tehtävää hoitaa nyt Jari Hyvärinen.”

Pidän välttämättömänä, että johtajapaikat täytetään avoimella haulla. Muutoksessa ei ole kyse vain hyvinvointiyhtymän ja maakunnallisen pelastustoimen siirtämisestä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen kyltin alle, vaan samalla toiminnan perusteet muuttuvat merkittävästi.

Lainsäädäntö luo hyvinvointialueille uudenlaiset perusteet toimia. Muun muassa toiminnan ohjaus ja johtaminen muuttuvat, rahoitus muuttuu ja vaaditaan uudenlaista yhteistoimintaa. Samaan aikaan on pelastus-, sosiaali- ja terveystoimea kehitettävä ja varmistettava kyky toimia muuttuvassa, suuria haasteita sisältävässä ympäristössä.

Johtajilta tulee vaatia esimerkiksi hyvää johtajuutta, sellaista korkeaa koulutusta, jolla hallitaan oman toimialueen ja hyvinvointialueen toiminta. Heiltä tulee edellyttää myös hyvää yhteistyökykyä ja vuorovaikutustaitoja, päättäväistä asioiden ja tehtävien edistämistä suunnitellusti ja luotettavasti, jatkuvaa uudistumiskykyä ja taitoa hahmottaa tulevaisuutta.

Etelä-Karjalassa hyvinvointialueen johtajavirat laitetaan avoimeen hakuun. Siellä päätöstä perustellaan halulla saada kaikkiin johtajavirkoihin parhaat tekijät.

Kirjoittaja on lahtelainen järjestöneuvos.