Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Lukijalta | Olemme nyt tosiasioiden edessä, mutta sähkönuukailu on pientä

Sota on sotkemassa aivan konkreettisesti elämäämme sähkön hinnan nousun myötä. Meille kuitenkin myydään sähköautoja, sähköpyöriä ja sähköpotkulautoja. Monet kodinkoneet toimivat sähköllä, sähköhella luonnollisesti toimii sähköllä.

Meidän jokaisen tulee nyt miettiä, mitä voisimme tehdä ilman sähköä. Olemme niin tottuneet käyttämään sitä, ettei meille taida tulla edes mieleen, että voisimme tehdä monta asiaa myös ilman sähköä.

Taikinan voi kotona pyöräyttää käsin, hampaat voi pestä tavallisella hammasharjalla. Polkupyörää voi ajaa myös ilman sähköä ja potkulaudalla voi potkutella ilman sähköä.

Television, tietokoneen ja monen muun sähkökäyttöisen laitteen valmiustilan voi jättää käyttämättä ja sammuttaa laitteen kokonaan ottamalla mahdollisuuksien mukaan töpselin pois seinästä. Radiota voi kuunnella pattereilla. Meidän sähkön käyttömme vähentäminen on pieni uhraus sen rinnalla, mitä sotaa käyvässä Ukrainassa tapahtuu.

Meidän henkemme ei ole uhattuna. Meidän ei tarvitse pelätä ulos menemistä ja meillä on koti, johon aina palata. Meidän ei tarvitse pelätä perheenjäsentemme hengenlähdön puolesta. Meillä on vielä vettä ja ruokaa, meillä on toisemme.