Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Pirttijoen kolumnista tulee mieleen populistien höpinä

Näyttää siltä, että Etelä-Suomen Sanomat on aloittanut seuraavien eduskuntavaalien propagandan airueenaan Markus Pirttijoki (Kolumni ESS 11.9.).

Melko lailla selkeästi Pirttijoki on kokoomuksen ja persujen asialla populistisella höpinällään. Tuntuu kuin hän eläisi jotain epämääräistä todellisuutta, jossa ei vallitse Euroopassa riehuva Venäjän aloittama julma sota, globaali energiakriisi ja näistä johtuva raju inflaatio. Myös koronatauti on ohittanut Pirttijoen salakavalasti, ja myös ilmastohätätila tuntuu olevan hänelle aivan tuntematon käsite.

Hän on tavannut vain huolestuneita yritysjohtajia. Minä taasen olen tavannut runsaasti yrittäjiä, jotka ovat järjestään erittäin tyytyväisiä yritystukiin, jotka pelastivat heidän yrityksensä työntekijöineen päivineen koronan riehuessa omassa maassamme ja koko maailmassa. Pirttijoki luetteli joitain epämääräisiä rahasummia ja prosenttilukuja, joiden lähdettä hän ei muistanut mainita? Vastuullista journalismia?

Mistä Pirttijoki sitten säästäisi ”laastaroinnin” sijaan? Olisiko hävittäjähankinnat ja muut puolustusvoimille budjetoidut hankinnat peruttava tai olisiko yrityksiltä perittävä takaisin rahat, jotka ohjattiin niille koronan iskujen torjumiseen?

Olisiko sähköyhtiöt päästettävä konkurssiin, ja miten tämän seurauksena Pirttijoen mahdollisesti sähkötoiminen kiuas antaisi lämpöä hänen ja monien muiden saunaan ja muihinkin tarpeisiin? Voihan sitä aina poiketa pankinjohtajan puheilla Pirttijoen tapaan: saisinko lainaa, kun saunassa on kylmä? Kylmästä saunasta voisikin sitten vaeltaa aina niin lämpöiseen leipäjonoon.

Olisiko kaikki uusiutuvaan energiaan liittyviin innovaatioihin satsattavat rahat peruttava? Populistien mukaan on kyse ”ilmastohömpän ohjaamasta energiapolitiikasta” (vrt. Jari Ronkainen (ps.), Vierailija ESS 11.9.).

Entä koulutus: tarvitsemmeko korkeatasoista osaamista yritystoimintamme ja yhteiskuntamme kehittämiseksi? Sieltä voimme populistien mukaan myös säästää eli leikata sievoiset summat!

Tässä on lyhyt listaus kohteista, jotka lienevät Markus Pirttijoelle tuiki tuntemattomia. Sama listaus toimisi varmaankin vaaliohjelmana, johon kokoomus ja muut populistit heppoisella höpinällään pyrkivätkin.