Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Yhteiskunnan palvelujen on kestettävä myllerrys

Pääministeri ja kaikki yhteisistä asioista vastaavat tietävät, miltä on tuntunut toimia koettelemusten keskellä. Hän, yhtenä monista, varoitti meitä länsimaana tulevasta talouskriisistä. Pelkkä energiaomavaraisuus, talouden tasapaino, kun kriisi seuraa toistaan, ei riitä.

Asiakas oli ja on riemullisen onnellinen saadusta yhteiskunnan palvelusta.

Me arvostamme, puolustamme vapautta, yhteiskuntaa, jossa jokainen voi tehdä valintoja, etsiä paikkaansa, hyvää käytöstapaa, etsiä onneaan. Yleisesti ymmärretään, että jokaisella tulisi olla koti, paikka, joka täyttää perustarpeet, ainakin lämmön, turvan ja levon. Ihanne on, että siellä elää oma perhe, elämänkumppanit, jotka oppivat palvelemaan toisiaan.

Yhteiskunnalta, pieneltä tai suurelta tiimiltä odotetaan laadukasta palvelua. Kerron esimerkin. 82-vuotias mies, kertoi näköongelmasta silmälääkärille, sai lähetteen harmaakaihileikkaukseen, pääsi upeaan keskussairaalaan kolmen kuukauden odotuksen jälkeen. Siellä miellyttävä hoitaja otti vastaan, ohjasi paikalle ja puolen tunnin jälkeen kolmehenkinen ryhmä kirurgin johdolla, laittoi hänelle uudet mykiöt, keinolinssit silmiin.

Koko palvelu toteutui parissa tunnissa. Asiakas oli ja on riemullisen onnellinen saadusta yhteiskunnallisesta palvelusta, kiitti ja antoi tilaa seuraavalle. Tiimi sai omansa, aidon kiitoksen – ja ansaitun kuukausipalkan. Tämän elämäntavan tulee säilyä maassamme läpi ajan myllerrysten.