Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Harjun terveyden palvelussa on parantamisen varaa

Kirjoitan Harjun terveyden palvelusta. Kävin 17. elokuuta kaupunginsairaalassa valittamassa yleiskuntoni äkillistä alentumista aivan arkisessa liikunnassa. Valitin yleisestä kävelyn hidastumisesta ja hengen ahdistuksesta ja heikkouden tunteesta.

Lääkäri tutki keuhkokuvat, sydänfilmin ja verikokeet ja kuunteli, kun kerroin hänelle tuntemuksistani. Lopuksi sain lääkemääräyksen, (Dinit 1,25 mg ja Isangina 25 mg).

Neljä päivää lääkkeen ottamisen aloittamisesta huomasin oloni heikentyneen entisestään ja lisäksi oli tullut huimausta; heilahtelin sattumanvaraisesti vähän sinne ja tänne. Googlasin saamani lääkkeet. Toisen lääkkeen haittavaikutuksista en löytänyt tietoa, toisesta (Isangina) löysin:

”Lääke voi aiheuttaa päänsärkyä, joka yleensä menee ohi käytön jatkuessa. Muita mahdollisia haittavaikutuksia ovat heitehuimaus, heikkouden tunne, sydämen tykytys, kasvojen punoitus ja pahoinvointi.” En myöskään tiedä, miten nämä kaksi lääkettä sopivat yhtä aikaa käytettyinä.

Soitin tämän kirjoittamista edeltävänä päivänä elokuun lopulla Harjun Terveyden minulle valitsemaan tiimiin numero kolme. Sieltä soitti minulle naishenkilö kello 8.20 ollen hyvin kiireisen oloinen, kuunteli asiani ja sanoi lääkärin soittavan minulle 7.9. johonkin aikaan. Kysyessäni häneltä vielä jotakin hän sulki puhelimen korvaani. Koen hänen käyttäytymisensä itseäni kohtaan loukkaavaksi

Kirjoittaja on lahtelainen.