Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Susanna Pajakon kolumni Keltainen heitti idean ja punainen suivaantui – persoonallisuustyypittely kelpaa ainakin viihteeksi, jollei sen todenmukaisuuteen halua uskoa

Olet kärpäsenä katossa seuraamassa palaverin alkamista.

Tiiminvetäjä on tapansa mukaan myöhässä. Hän keskeyttää muutaman paikalle ajoissa saapuneen tiimiläisen keskustelun ja aloittaa kertomalla aamustaan, lapselle piti etsiä vaihtovaatteet ja puurokin oli palaa hellalle ja jatkaa sitten samaan hengenvetoon rönsyillen yltiöpäisen upeasta ideastaan, jonka sai juuri äsken aamuruuhkassa autossa. Kokeillaan, toimisiko tämä, vaihteluhan tekee hyvää ja rutiineihin on moni kuollut tai takuulla ainakin nääntynyt! Tässä vaiheessa tiiminvetäjä lopettaa puhetulvansa ja odottaa posket innosta hehkuen, että tiimi vähintään aplodeeraa tai ainakin kiittelee vuolaasti.

Hetken hiljaisuuden jälkeen yksi tiimiläisistä alkaa tykittää tiiminvetäjää kysymyksillä aggressiiviseen sävyyn. Onko tiiminvetäjä huomioinut tuon ja tämän ja mitä vaikutuksia uudella toimintatavalla on. Pitäähän laskelmat tehdä. Saadaanko tekemistä tehostettua? Ainoa syy muutokseen on tuoda voitto kotiin! Tälläkö se voitto saadaan? Millaiset riskit tässä otetaan?

Netin hakusanakenttään naputtelemalla syöksyy kymmenien persoonallisuustestien virtuaaliviidakkoon, joita tekemällä, testistä riippuen, voi sivistää tai viihdyttää itseään.

Toinen tiimiläisistä seisoo kädet puuskassa kauempana ydinryhmästä ja päivittelee hiljaa mielessään. Tarvitaan paljon faktatietoa, näin keskeneräisenä ajatusta ei olisi edes kannattanut ehdottaa. Tätäkö sitten pitäisi sännätä kokeilemaan suinpäin. Mieluummin tehdään oikein kuin nopeasti. Turhauttavampaa ei työssä ole kuin tietoinen heittäytyminen epävarmuuteen ilman harkintaa.

Kolmas tiimiläisistä istuu puolijärkyttyneenä siinä, missä hän aina istuu, hievahtamatta, ja toivoo tuolin nielaisevan hänet. Hän ei periaatteessa ole muutoksia vastaan, mutta toivoo silti voivansa jatkaa kuten ennenkin. Kaikkein vähiten hän haluaa joutua keskelle sanasotaa. Hänen mieleensä pujahtaa vaivihkaa lohduttava ajatus. Jos hän toimii kuten ennenkin, ehkä kukaan ei huomaa.

Ihmisiä on luokiteltu erilaisiin persoonallisuustyyppeihin antiikin Kreikasta asti. Lääketieteen isä Hippokrates jakoi ensimmäisenä ihmisluonteen sangviiniseen, koleeriseen, melankoliseen ja flegmaattiseen. Sigmund Freudin oppilas, psykoanalyytikko Carl Gustav Jung kehitti puolestaan 1900-luvun puolessavälissä kaksi pääluonnetyyppiä, joista edelleen kuulemme: sisäänpäin kääntyneen, pohdiskelevan introvertin ja ulospäin suuntautuneen, puheliaan ekstrovertin. Vuorovaikutukseen erikoistunut ruotsalaistutkija ja kirjailija Thomas Erikson nousi vuonna 2017 Suomessakin julkisuuteen Idiootit ympärilläni -kirjallaan. Provosoivasti otsikoidun kirjan lähtökohtana ovat Hippokrateen tutut persoonallisuushahmot, joita Erikson kuvaa väreillä ja opastaa, miten eri ihmistyyppien kanssa on mahdollista päästä samalle aaltopituudelle. Keltainen on luova, innostunut ja epäkäytännöllinen. Vihreä on ystävällinen, kärsivällinen ja perinteikäs. Punainen on hallitseva, kilpailuhenkinen ja suora. Sininen on kriittinen, tarkka ja järjestelmällinen.

Sanan "persoonallisuustyypit" netin hakusanakenttään naputtelemalla syöksyy kymmenien persoonallisuustestien virtuaaliviidakkoon, joita tekemällä, testistä riippuen, voi viihdyttää tai sivistää itseään. Tyypittelyyn perehtynyt voi halutessaan vaikka tyypitellä työkaverinsa, jos ei muuta tekemistä keksi.

No niin, kärpänen – löydät Eriksonin neljä värityyppiä yllä olevan kuvitteellisen palaverin tiimiläisistä.