Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Tulinen chili voi viedä äänen – kielitaitoisena olisin antanut rajut moitteet ravintoloitsijalle

Lämmin kiitos Mervi Pasaselle kolumnista "Kotipuutarhurin kriisimenu: chilejä, joiden tulisuudesta ei saa selvää" (ESS 26.8.).

Minulla on huono kokemus chilin syömisestä Tallinnassa. Olimme naisystävän kanssa tutustumassa Tallinnaan ennen koronapandemiaa. Ajelimme raitsikalla kaikki Tallinnan reitit. Oli hieno ja halpa kokemus tutustua Tallinnaan, mutta ruokapaikan valinnassa epäonnistuimme.

Erään torin vieressä on thai-ravintola. Menimme siihen lounaalle. Ruokalistassa oli vain yksi ruokalaji. Siinä ei ollut mainintaa, mitä ruoka sisältää. Päätimme kuitenkin syödä sen.

Ruoka-annos näytti hyvältä. Siinä oli mielestämme hyvä ateria. Annoksessa oli mukana noin halkaisijaltaan noin neljäsenttinen leivos. Olen maustetun ruuan ystävä ja päätin syödä tapani mukaan kaikki ruuat lautaselta.

Uskoin leivoksen olevan paprikaa. Laitoin kokonaisen leivoksen suuhuni ja purin sen hienoksi nielemistä varten. Suussa alkoi polttaa. Nielin nopeasti koko leivoksen ja join nestettä kyytipojaksi.

Suussa alkoi polttaa kovasti. Lisänesteen juonti ei auttanut. Leivos ei ollutkaan paprikaa, vaan tulista chiliä. Mikäli olisin ollut kielitaitoinen, olisin antanut rajut moitteet ravintoloitsijalle huonosta esitteestä.

Kurkkuni ei ole vieläkään parantunut. Äänihuuleni ovat vieläkin sellaiset, etten voi puhua kovasti. Leikkaukseen en arvaa mennä, jos sattuu jotain epäonnea leikkauksessa. Yritän tulla toimeen nykyisellä äänelläni. Tämä on varoitus Tallinnaan matkustaville.

Kirjoittaja on metsätalousneuvos Asikkalan Vääksystä.