Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Makuasiat ratkaisevat hintapaineissakin

Energian säästöpakko tuo esimerkiksi, että sähköuunin käyttö ruokien lämmitykseen on huono ratkaisu verrattuna mikroaaltouuniin. Toinen fakta on, että myyntiin on tullut hintavien ruokien sijaan paljon edullisempia elintarvikkeita.

Laadut eivät aina kuitenkaan ole hintojen kanssa verrannollisia. Makuasiat ovat viime kädessä pidemmän päälle ratkaisevia ruuan hankinnoissa.

Ravintoloissa annokset ovat pieniä suhteessa hintoihin. Ruokailun jälkeen maksun aikaan tarjoilijan kysyessä maukkausarviota harva ravintola-asiakas kehtaa tai osaa artikuloida rehellisesti.

Tämä johtaa helposti siihen, että koronan kurittamat ravintolat alentavat kustannussyistä ruuan laatua ja hinnan vuoksi myös koostumusta ja annoskokoa.

Hyvä ystäväni, joka on hyvin uskovainen, vastaa tarjoilijan tiedusteluihin, jos annos on miellyttänyt: ”Kiitos Herra ruuasta, maukasta!” Jos taas jokin ei miellyttänyt annoksessa, vastaus uteluun on: ”Kiitos Herra ruuasta, mutta kokki saa haistaa pitkän...!”

Rehellinen palaute on arvokasta, ja markettien einesmyynnissä voi tulla joillekin tuottajille ilman suoraa palautetta valtavia pettymyksiä. Valistunut ja itseään kunnioittava ostaja ei kovin pitkään kehnoja eineksiä osta hintapaineissakaan.

Kirjoittaja on lahtelainen.