Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Voisiko unohtaa abortin ja harkita synnytettyään, antaako lapsensa pois?

Lukijan osastossa on ajoittain hyviä kirjoituksia. Ne saattavat muuttaa mielipiteeni sataprosenttisesti; jotain on amatöörinä jäänyt huomaamatta. Oli ilo havaita, että Näppikselläkin voi tehdä suuria.

Olen kyllä aina vastustanut aborttia, mutta kätilö Päivi Tornin kirjoitus Näppiksessä (ESS 10.8.) oli kyllä pysähdyttävä ja samaan aikaan järkyttävä. Sen voisi hyvin nimetä Vuoden kirjoitukseksi Etelä-Suomen Sanomissa. Kirjoitus todella tyhjensi pajatson!

Itse olen lapsi- ja eläinrakas introvertti. Täällä maalla koirieni kanssa lenkkeillessä tapaan usein nuoria lastenvaunuja työntäviä äitejä, joilta kyselen vauvojen ikää: onko kaksi vai kolme ja niin edelleen.

Kaikista äideistä poikkeuksetta huokuu suunnaton rakkaus ja huolenpito pienokaisiaan kohtaan. Siihen on monia perusteita, joista yksi on varmasti aika.

Pikku Prinssi -kirjassa Kettu sanoi Pikku Prinssille, että aika, jonka olet ruusullesi uhrannut, tekee siitä sinulle niin rakkaan. Se on tärkeämpi totuus kuin E=mc². Jumalan myllyt jauhavat hitaasti, mutta ne tekevät hyvää työtä. Lapsi–äiti-suhde ei ole rahasta kiinni. "Sata miljoonaa lapsestasi" herättäisi kainoa säälivää hymyilyä.

En ole nähnyt tutkimuksia, miten aborttiin päätyneet nuoret tytöt elämässään menestyvät, tuleeko henkisiä ongelmia tai muuta. Kyse on suuresta päätöksestä, joka ei milloinkaan unohdu.

Voisiko unohtaa abortin ja katsoa synnytyksessä, antaako lapsensa pois – ottajia taitaa olla. Useimmat äidit varmasti haluaisivat siinä vaiheessa pitää lapsensa.

Ajattelen myös, että elämä on ihmeellinen lahja; eivät siitä vapaaehtoisesti siltojen alla eläjätkään halua luopua, eli vaikka synnytät lapsen puutteeseen, hän kyllä siitä lopulta ilon repii. Kaikki on mahdollista kaikkein puutteellisimpiin oloihin syntyneille, sen me tiedämme, ja se on totta, jos mikään.

Kirjoittaja on hollolalainen.