Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Lahden vesitorni avoimeksi näköalakahvilaksi

Lahden vesitorni sijaitsee mitä hienoimmalla näköalapaikalla. Esitän toiveikkaana, että Lahden kaupunki ja Lahden Aqua pohtisivat, miten vesitorni voisi palvella laajemmin niin kaupunkilaisia ja turisteja. Nyt tilanne on se, että vesitornin tiloja voivat vuokrata vain yritykset.

Yhdysvaltalainen CNN listasi Lahden ainoana suomalaisena kaupunkina yhdeksi parhaista matkailukohteista tänä vuonna. Mairitteleva kunnia. Totta kuitenkin on sekin, ettei Lahdessa ihan jonoksi asti ole nähtävää ja koettavaa. Suurmäen huippu on avoinna vain kesällä, jos maisemia haluaa ihailla. Sataman vetovoima hiipuu, kun sääolot vaikeutuvat.

Vesitorni olisi oiva paikka kahvilaravintolalle, jolle sääolot eivät tekisi esteitä. Suomessa on hienoja näköalapaikkoja, kuten vaikkapa Rauman torni (vesitorni), Puijon torni Kuopiossa tai Näsinneula Tampereella. Helsingissä Hotelli Tornin ylimmässä kerroksessa on toiminut pieni ravintola vuosikymmenet. Kun suuntaa ulkomaille, niin voi havaita, että näköalapaikkoihin on jonot.

Asiaa olisi Lahdessa hyvä miettiä mahdollisuutena. Vesitornin saunatilat voisi muuttaa ravintolatiloiksi ja saada upean näkymän Vesijärvelle. Paikka on ainutlaatuinen. Tuota kokemusta soisi jakaa muillekin.

Kyse on tietenkin valinnoista. Onko tahtoa tehdä muutoksia vai halutaanko pitäytyä turvallisesti nykyisessä? Toivon päättäjiltä rohkeutta uudistuksiin.

Kirjoittaja on kahvitteleva lahtelainen eläkeläinen.