Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Hyvä Lahti, näin sitä kannustetaan ja pidetään huolta, että saadaan opiskelijoita

Kyllä oli tylyä luettavaa Lahden kaupunkikehitysjohtaja Olli Alhon kannanotto Gaudia-lukion opiskelijoiden parkkipaikkojen vähyydestä. Hyvä Lahti, näin sitä kannustetaan ja pidetään huolta, että saadaan opiskelijoita.

Valmentaja, mentaalivalmennusta korkeushyppyyn! Vanninen kuin maansa myynyt lähtöpaikalla – pitää olla voittajan ilme! Murjotus vie tehot!

Pyörätien olemassaolo ei kavenna autotietä yhtään. Ajan pyörätiellä, jos se kalustoa rikkomatta on mahdollista, muutoin en. Pakottavan syyn laki sallii. Tervetuloa juttusille ja kokeilemaan. Jatketaan yhteispeliä liikenteessä.

Ilkka Viljanen putosi eduskunnasta yhden kauden jälkeen. Nyt pyrkii uudestaan. Ikää on 61 vuotta. Martti Talja jääköön jo eläkkeelle. Eduskunnassa on liikaa vanhahkoja miehiä.

Lahessa on uudet hienot linja-autot, turha niitä on mollata, ei ole bussien vika, jos Aleksi on susi.

Olisitte nyt ajoissa nostaneet hoitajien palkkoja. Rahaa olisi ollut.

Ei ole mitään rajaa enää, miten perheet opetetaan vastuuttomuuteen, edes aamupuuroa ei tarvitse keittää, vaan yhteiskunta huolehtii senkin. Kuka keittää vanhuksen puuron?

Lahen sataman ulkonäköä olisi syytä kehittää. "Torialueelle" iso puu, jonka ympärille kiertämään penkki. Lisäksi näyttäviä kukkaistutuksia ja puita. Tylsää katsella asfalttia ja hiekkatietä.

Maalla ei eletä kuin pellossa! Eikö yhtään tee hallaa aiheuttaa naapuruston elinkeinoille hallaa päästämällä luontoon punkkeja levittävä ja ruokintariippuvaisin peuralaji, joista osa hallitusta ruokinnan vähentämisestä huolimatta saattaa kuolla hallan ja pakkasen kouriin. Mitä järkeä? Ei mitään, muuta kuin että paikallinen metsästysseura saanee lisää metsästettävää, oikein kannanhoidollisesti.

Ihmiskunta ei vieläkään välitä ilmastosta, koska globaalisti tuhannet lentokoneet päivittäin saastuttavat ilmakehää. Koneiden vaikutusta vähätellään tai vaietaan mukavuuden tähden.

Opetelkaa käyttämään oikein kasvomaskeja, jos niitä kerran pidätte! Väärin käytettynä sama, kun ei ollenkaan maskia. Bakteerit ja virukset tarttuvat käsiin, kun koskettelet maskia.

Tämä kertoo Lahden minimaalisuuden liikunnassa ja hyvinvoinnissa. Tampereella maauimala auki syyskuun loppuun ja lisäksi teematapahtumia. Lahdessa suljetaan keskellä kesää ja ennen tummia rentouttavia iltoja. Lahti on Lahti, vaikka voissa paistais...

Hoiva-avustajat sekä kouluttamattomat hoitoapulaiset ja eivät saa työskennellä yksikseen, vaan heidän kanssaan tarvitsee olla ammattipätevyyden omaama hoitaja. Tämä lisää hoitajan työtaakkaa, koska on vastuussa niin lääkkeistä kuin muistakin hoidollisista tehtävistä. Tarvitaan ammattipätevyyden omaavia hoitajia ei kouluttamattomia.

Loman jälkeen selailin vanhoja lehtiä. Liisa Puikkonen ja muut. Käsi ylös jokainen kävelijä, jonka päälle pyöräilijä tai joku muu vastaava on joskus ajanut. Saadaan vähän faktaa.

Pitääkö paikkansa, että sote-keskuksen hulevedet lasketaan Vähä-Tiilijärveen? Hollolassa. Onkohan luvat kunnossa? Tilkki viheriö kauniisti.

Eläinsuojelulain mukaan sikoja on oltava hoitamassa riittävä määrä päteviä eläintenhoitajia. Kuusi työntekijää hoitamassa tuhatta emakkoa ei ole riittävä määrä.

Kannattais naapurin hankkia ihan oma elämä. Puskat kahisee, verhoja liikutellaan ees taas ja raja-aidalle on asiaa silloin kun naapurissa tapahtuu.

ESS (17.8) kertoi Muuramessa pidetystä lasten/nuorten kalastusleiristä. Tutkimuksissa on selvinnyt, että kalat todella kokevat kipua ja erityisesti pään alueella niillä on kipua aistivia hermonpäitä. (Animalia 2/17).

Jos ensi talvena joudutaan pimentämään katuvaloja, niin voisiko tulevat vaaliehdokkaat kantaa vuorotellen lyhtyä öisin huutaen "Lahdessa kaikki hyvin". Sallittakoon huudon perään ilmainen mainos nimeään huutaen.

Lahti on ympäristöratkaisujen edelläkävijä. Paavolan kampuksen pysäköinti maksaa 50 e/kk opettajille ja opiskelijoille. Oliko tämä sitä lahtelaista yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa?

Miksei julkisesti ja avoimesti puhuta, että meillä on valtava määrä työttömiä, joilla ei ole mitään aikomusta tai kiinnostusta työllistyä? Monille ei lisäksi koulutusta eikä osaamista ja työkokemusta.

Orpolla oli 12 v. aikaa järjestää vanhusten huolto kuntoon. Sai yhdessä puolueensa kanssa aikaan vanhusten huollon yksityistämisen. Yksityisen hinnat ovat älyttömiä ja julkinen vanhustenhuolto, hoitokodit on pääosin poistettu. Muistisairaille ei ole hoitopaikkoja, kiitos kokoomuksen. Syyttävät nykyhallitusta, vaikka itse ovat näin päättäneet, on heillä otsaa.

Noin 10-vuotiaana olin katsomassa Salppurin kisojen mäen laskua, josta muistan Venäjän Nikolai Kamenzkin hurjan etunojan. Muuten siellä ei mitään mitään järkeä, joten lähdin katsomaan elokuvaa Lassie palaa kotiin. Sen jälkeen en ole kisoissa.

Haluttaisiin Veskun siunaus Helsingin Tuomiokirkkoon.

Kävimme vesiurkunäytöksessä ja tulipa mieleen, että eikö ylipitkän rap-kappaleen voisi korvata Ukrainan kansallislaululla sinikeltaisilla valoilla. Olisi hieno tuen osoitus pakolaisille.

Miten tuo sähköautoilu on perusteltua, kun sähköä joudutaan säännöstelemään jo ensi talvena. Onneksi kaikki eivät siihen ole hurahtaneet.

Kuntoportaat ovat järjetöntä luonnon tuhoamista. Portaille on valmis reitti satamaraitin sillan luota. Ei olisi tarvinnut kaataa puita kuin muutaman.

Suomi velkaantuu ennätysvauhtia, ja terveydenhuolto on rempallaan, mutta ei syytä huoleen, onhan meillä maailman coolein pääministeri.

Onko hoitoalan ongelmat tahallaan luotu systeemi? Saatu aikaan hoitajakato lailla, asetuksilla, pakotteilla jms uhkauksilla. Pähkäillään sitten viattomina, mistä saadaan tarpeeksi hoitajia. Tiedätte kyllä, ette mistään, ettekä edes välitä. Kaikenkukkuraksi syyllistätte hoitajat omiin virheisiinne, päättäjät. Typerää lässytystä. Rahaa on, teidän elostelua, suuria palkkoja jms katsellessa. Miettikää asioita, hyvät ihmiset.

Hatustako niitä desimaaleja aikoinaan nostettiin ilman, että kukaan laski vanhusten määrää ja hoitajien määrää. Käytössä satapäinen avustajien rykmentti.

Veskun muistoa voidaan kunnioittaa parhaiten muistomerkillä, esim. puistolla; Leninin puiston nimi voitaisiin vaihtaa Loirin puistoksi.

Naisurheilijoiden vaatetuksesta kiistellään. Antiikin Kreikassa urheiltiin alastomina. Tässäpä hyvä ja tasa-arvoinen ratkaisu vakavaan ongelmaan.

Miksi Lahden megaluokan kauhia-lukiossa ei ilma liiku? Meinaan tukehtua, säästääkö reksi sähköä?

Järvelän koulun vieressä kunnan varastopihassa pärrää jos jonkunlaista menopeliä välittämättä kävelytiestä, outoa touhua ja vaarallista koululaisille, sekä puoliksi olevat rekat kävelytiellä!

Jos pääministeri Marinista julkaistu viimeisin video on feikkiä, Ilta-Sanomat pitää saada vastuuseen törkeästä kunnianloukkauksesta. Jos video on aito, Marinin pitää erota.

Voisiko joku kertoa Ukrainan presidentille, että nykyinen uhkaava tyyli pitää tv-puheita ylhäältä alas kameraan on vastenmielinen. Sympatiat ovat heidän puolella, mutta aggressiivinen tyyli saa vaihtamaan kanavaa.

Keskiviikkona Möysän uimarannan laituri oli täynnä sorsanpaskaa! Hyi!

Mitä itkette hoitajamitoituksesta, itse äänestitte demareita tyhjine lupauksineen! Kokoomus sanoi, ettei se onnistu, niin lytättiin heti p-a puolueeksi. Sdp työllistää nyt ulkomailta tulleita ja tulevia. Sitä saa mitä tilaa. Mitä väliä, sossusta irtoo rahaa kaikille.

Onko sinullakin työssäkäyviä 40+ ystäviä, joiden tarvitsee joka päivä postata useampi omakuva tai missä vaatteissa töihin -kuva itsestään someen? Itse karsin pois nämä tyypit, heille se on jokin oma todellisuus.

Gaudian nuoret opiskelijat eivät voi noudattaa ruokailuun kuuluvaa terveellisyyttä ja myös syödä rauhallisesti. Osa joutuu hotkaisee ruoan tai olemaan koko päivän syömättä. Heittona sanon, että jääkaappeja ja mikro luokkiin, kyllä se siitä! T. Mamma

Hyky valitsee, toivottavasti Terveystalon kokeilemaan Harjun potilaiden hoitoa; Lääkäreitä on lisättävä, samoin hoitajia; ainoa keino saada kaikille akuutisti hoitoa hoitoa. Nyt ei vaan toimi kun säkällä. Bisnestä ei tehdä pikavastaanotolla. Julkinen on oikea terveyskeskuksen järjestäjä? Oi aika entinen?

Huonomuistinen suomalainen, kokoomus haluaa pääministeripuolueeksi, onko saman linjan persut kumppani mukana? Köyhät menettämässä tukia, omavastuut mm. lääkkeissä korotetaan, mutta, sitä saa mitä tilaa. Jälkeenpäin ei kannata itkeä, kun joutuu väärin äänestämällä "hylätyksi", valinta on jokaisen. Mikä hyvinvointiyhteiskunta, mulle heti kaikki yhteiskunta käy heille. T. Seniori

Kylläpä meitä pidetään tyhmänä puolueiden lupauksilla, ennen vaaleja, taas kerran.

Erhola vaihtoi maakuntaa. Johdon puoluetausta ei meillä Hykyssä vaihtunut, mikään ei muutu? Erhola ei aikanaan vastustanut kokoomuksen äänestämää tk:n vuodeosastojen lakkautetusta. Erhola puhuu aivan toista vanhusten huollosta kuin meillä. Mitä Virolainen tekee, kuunteleeko hänkin yhtä vahvaa tyyppiä, kokoomuksesta. Pelottaa. T. Mummo