Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Lukijalta | Emme ole riittävästi varautuneet infrastruktuurin hajoamiseen

Elämämme on ollut viime vuosikymmenet monella tapaa helppoa. Meidän ei ole tarvinnut ponnistella saadaksemme ruokaa ja vettä.

Olemme saaneet hakea kaupoista ja ravintoloista ruoan valmiina kotiin vietäväksi tai se on saatu kotiinkuljetuksena. Vesikin tulee kotiin vesijohtoja pitkin. Jos teemme etätöitä, meidän ei tarvitse poistua kodistamme kuin viemään roskapussimme ulos.

Voiko elämämme enää helpommaksi tulla? Me luotamme yhä siihen, että sähköä riittää, vettä tulee hanasta ja valmista ruokaa on tarjolla. Emmehän muuten rakentaisi pilvenpiirtäjiä ja suunnittelisi niihin etätyöhuoneita.

Emme vain taida olla lainkaan varautuneita siihen, että tämä kaikki saattaa joskus romahtaa. Kaupunkimme ovat erittäin haavoittuvaisessa asemassa, sähkön katkeaminen aiheuttaisi täydellisen katastrofin. Kyllähän me sen tiedämme, mutta emme ole riittävästi varautuneet infrastruktuurin hajoamiseen.

Luotamme yhä siihen, että kaikki jatkuu niin kuin tähänkin saakka. Se jää nähtäväksi, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ehkä silloin mietimme, että jotain olisi pitänyt tehdä toisin.