Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Kärkölän vesimaksu­korotukset kohtuuttomia

Kärkölä ilmoitti korottavansa 1.7.2022 vesimaksuja 18 prosentilla. Korotus on raju, ja sitä perustellaan kustannusten nousulla ja tulevilla investoinneilla. Ajoitus on mahdottoman huono.

Kansaneläkkeellä asusteleva mökinmummo maksaa tällä hetkellä perusmaksuineen 20 kuution vesimäärästä vuodessa 339 euroa. Korotuksen jälkeen hän joutuu pulittamaan kunnalle lisää 61 euroa vuodessa.

Kun tiedetään, kuinka paljon "sotalisää" on tullut elintarvikkeisiin, asumiseen, sähköön ja kaikkeen muuhun, mitä kummallisella tavalla perustellaan Ukrainan sodalla, vaikka kaikilla hinnoilla ei ole mitään tekemistä nykytilanteen kanssa, niin tämä mummo ei ehkä selviä tästä vesilaskun korotuksesta.

Mitä voisi tapahtua? Mummo vähentää vedenkulutusta tai jättää vesilaskun maksamatta, kun rahat ovat lopussa, ja lopusta huolehtiikin sosiaalihuolto ja mökki menee vasaran alle. Näin kunta saa ilmaista rakennusmaata. Tämä kauhuskenaario voi hyvinkin toteutua, kun kaikki kallistuu ja vähävaraiset eläkeläiset joutuvat yhä suurempaan ahdinkoon.

Mielestäni Kärkölän tekemä päätös on harkitsematon, osin perusteeton ja ennen kaikkea vähävaraisia syrjivä. Yleensä näin suuriin kertakorotuksiin ei ole totuttu sen jälkeen, kun Suomen valtio ja Kataisen hallitus myi Fortumin sähköverkon ulkomaille kehuen, kuinka mikään ei muutu.

Onneksi sijoittaja sai jättipotin, mutta maksajiksi joutuivat suomalaiset, jotka nyt maksavat kolminkertaisia sähkön siirtomaksuja Carunalle. Nyt sähköenergian ollessa kallista pitäisi jo edes keskustella, voitaisiinko siirtomaksuja laskea. Toiveajattelua?

Kirjoittaja on kärköläläinen.