Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Vastatkaa huutoonne vanhukset

Nuorena poikana minulle todettiin, että "huutoonsa pitää vastata". Se tarkoitti, että pitää kantaa vastuu siitä, mitä on tehnyt tai tekemättä jättänyt.

Uutisissa toistuva aihe on hoitajapula. Mistä se johtuu? Mielestäni siihen on kaksi syytä: pienet nuorten ikäluokat, sekä säädökset. Ketkä ovat nykylait säätäneet?

Tällä hetkellä noudatettavien säädösten takana ovat monessa tapauksessa nykyiset vanhukset. He eivät totea: teimme huonoja säädöksiä. He toteavat: hoitakaa meidät.

Eivät nykyiset vanhukset myöskään halua myöntää osuuttaan siihen, että nykyisin on pulaa osaajista kaikilla aloilla, myös vanhustenhoidossa. Miksi on?

Itselläni on kaksi lasta. He ovat molemmat jo aikuisia. Itse olen eläkkeellä. Olen huolestunut, mutta en vaadi kallista hoitoa. Vaadin oikeudenmukaisuutta.

Vanhusten pidentynyttä elinikää tai vanhusten suurta määrää ei pidä laittaa nykynuorten maksettavaksi. Kollektiivisesti pitää silti löytyä empatiaa, sekä järkeä.