Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Suomi harjoittaa löperöä rajapolitiikkaa

Venäjän brutaalin Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyssodan aikana on usein kuultu kommentteja, että ei Venäjän kansalaisella ole asian kanssa mitään tekemistä eikä heitä pidä syyllistää, eikä heidän elämäänsä hankaloittaa. Ovatko näin ajattelevat sitä mieltä, että 80 vuotta sitten hirmutekoihin oli syyllinen ainoastaan Hitler.

Se on totta, että vaaleista huolimatta Venäjällä kansa ei johtajiaan valitse, vaan johtaja valitsee, mitä kansa saa tehdä, puhua ja ajatella. Säälittävä valtio. Demokratiasta ei tietoakaan, mutta vastuu on silti koko kansalla.

Minusta on oksettavaa, kun Ylen haastattelussa venäläinen turisti Lappeenrannassa kertoo, kuinka Ukraina saa sitä, mitä on länsimyönteisyydellään tilannut. Ovatko tämän turistin mielestä ukrainalaiset tilanneet naisten raiskauksia, siviilien murhia ja kotiensa tuhoamisia samaan aikaan, kun hän lomailee maastoautollaan hiilineutraalisuutta tavoittelevassa Suomessa.

Venäläisten tulo maahan pitäisi estää kaikin laillisin keinoin heti.

Pistää vihaksi, että samaan aikaan, kun Suomi on vastaanottanut tuhansia kotinsa, työpaikkansa, ehkä isänsä, miehensä menettäneitä ukrainalaisperheitä, niin hävyttömästi demokraattisen maan suvereniteettia loukkaavan maan kansalaiset lomailevat meidän maassamme, niin kuin kaikki olisi ihan ok.

Olen varma, että kun tavallinen venäläinen alkaa tuntea ahdistusta liikkumisessa, lompakossa, kaupan hyllyissä, myös paine johtoa kohtaan lisääntyy. Isoin asia tässä on kuitenkin sympatia ja kunnioitus Ukrainaa kohtaan, ja tämän vuoksi venäläisten tulo maahan pitäisi estää kaikin laillisin keinoin heti.

Yksi toimiva vaihtoehto on kouluttaa itärajan tullihenkilöstö työskentelemään ”italialaisen lakon” periaatteella, niin eivätköhän siellä ala U-käännökset lisääntyä.

Ironista asiassa on, että poliitikot, jotka ovat äänekkäimmin olleet sulkemassa rajoja itään, ovat vaienneet täysin Jyväskylään matkanneista venäläisistä rallikuskeista. Kysymys on urheilusektorilla täysin muista lajeista poikkeavasta ratkaisusta. Syiden taustojen avaaminen veisi koko tämän sivun.

Kirjoittaja on asikkalalainen yrittäjä ja kunnanhallituksen sekä Päijät-Hämeen aluevaltuuston puheenjohtaja (kok.).