Lukijalta | Tatuoinnit ovat pintaa syvempää ilmaisutarvetta

Uskon, että meillä kaikilla on tarve ilmaista itseämme ulkoisesti, liittyi syy sitten kulttuuriin, perimään, tyylisuuntaukseen tai vakaumukseen. Ulkoista ilmaisutarvetta toteutamme kaikki vaatteilla, kampauksilla ja kehonkielellä. Joskus tarve on myös pintaa syvemmällä.

Mikko Kiion mielipidekirjoituksessa (ESS 3.8.) puhuttiin ’’terveen järjen hukanneista pikku piireistä, jotka turmelevat ihoaan’’. Voisin kuitenkin esittää vastaväitteen, että koska tatuoinnit ovat olleet vuosituhansien ajan osa lukuisia eri kulttuureita, ei kyse ole mistään ’’pikku piireistä’’. Ihon värjäämistä, hampaiden viilausta, jalkaterien kaventamista. Ihmiskunnalla on ollut keinonsa toteuttaa kauneusihanteitaan jo vuosituhansien ajan.

Nykyään monille, esimerkiksi minulle, tapa ovat tatuoinnit. Koen ne omaa silmää miellyttäviksi, kauniiksi taiteeksi, merkityksellisiksi muistoiksi elämästä. Minulla on ihoni, jota koristavat lukuisat tatuoinnit. Ne tuovat iloa minulle. Siksi niitä otan.

Kyse ei ole terveen järjen puutteesta eikä ihoni turmelemisesta. Tatuoinnit ovat itse asiassa tuoneet arkeeni päinvastaista. Vältän paljaan ihon altistamista auringolle ja rasvaan ihoni päivittäin, jotta ihoni pysyisi hyvänä.

Tekeekö mielipidekirjoituksen kirjoittanut henkilö samoin? Uskallan väittää, että tatuointeja ottavat ihmiset hoitavat ihoaan jopa keskimääräistä paremmin ja vastuullisemmin.

Tämä on minun valintani, minun ihoni, minun tatuointini. Olen suunnattoman onnellinen siitä, että mediassa ja työmaailmassa näkee erilaisia ihmisiä, koska muuten olisimme samanlaisia harmaita sekä kapeakatseisia tallaajia.

Tatuoinnit ovat turmiollista typeryyttä