Lukijalta | Tatuoinnit ovat turmiollista typeryyttä

Terveen järjen hukanneissa pikku piireissä näyttää olevan sairaana muotina ainutlaatuisen, ihmeellisen ihonsa, välttämättömän suojakuorensa turmelu, pilalle pano. Alkuperäiskansojen tavat koristella ulkopintansa pois pestävillä väreillä ovat hyväksyttävän rajamailla.

Terve iho on monin tavoin vaalimisen arvoinen, tärkeä elimemme. Ei sitä sovi tahallaan vahingoittaa eikä tuottaa ja kustannuttaa itselleen sekä muutoinkin suuresti kuormittuneelle terveydenhuollollemme ihonhoito- ja korjauskuluja.

Bakteeri-, virus- ja sienitulehdukset, tarttuvien mykobakteerien aiheuttamat kulkutaudit, vuosienkin kuluttua ilmaantuvat yliherkkyysoireet, ihotaudit, ihosyövät, tatuointivärien sisältämien metallien aiheuttamat kosketusallergiat, siinä vähäinen luettelo tatuointi-onnelan ominaisuuksista.

Tatuoinnit ovat pintaa syvempää ilmaisutarvetta

Terveysviranomaisilla on suunnaton työmaa koko kansan turvaamisessa, valistamisessa ja paimentamisessa. Tähänkin, paikoin pahoin ryöstäytyneeseen väärinkäyttäytymiseen, heidän vielä pitäisi revetä.

Kiellettäköön Suomessa pian lailla värien piikittäminen ihoon ja ihon alle. Lakatkoot lehdistö ja televisiokanavat näyttämästä, mainostamasta turmiollista typeryyttä. Tatuoituja ihmisiä älköön sallittako eikä palkattako julkisiin töihin, ei televisioonkaan näytille.

Kun ihmisiä palkataan töihin, kuulukoon valintaperusteisiin aina myös työnhakijain terve iho ja muutoinkin terveet elämän- ja elintavat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut