Lukijalta | Liiketalous ei ota huomioon maailmanpoliittisia suhdanteita

Sanna Marinin (sd.) hallitus on omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) johdolla neuvotellut suomalaisen veronmaksajan kannalta edullisemmat asetelmat Uniper-asiassa, oli oppositio mitä mieltä asiasta hyvänsä.

Päätös Uniper-kaupasta ei ollut aikoinaan viisas päätös Fortumin hallitukselta. Suomen aikaisemmat hallituksetkaan eivät nähneet mitään ongelmaa koko kaupassa ja kytkennässä venäläiseen maakaasuun sekä kivihiileen.

Näin on myös vuosien 2015–19 hallituksen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanonut. Sipilän hallitukseen kuuluivat myös kokoomus sekä perussuomalaiset.

Nyt riski oli lauennut Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan tapahduttua. Fortumin hallituksen ottama riski on lauennut, ja varmasti yhtiön hallituksen kokoonpano on uusiksi laitettu.

Mitä tulee Saksaan, voisi sanoa, että maan energiapolitiikka tarvitsee täyden käännöksen. Riippuvuus venäläisestä maakaasusta on katkaistava alkuunsa ja omaa energiatuotantoa on kehitettävä. Luulen, että katseet kääntyvät Saksassa energian tuottamiseen ydinvoimalla.

Kirjoittaja on lahtelainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut