Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Unikeko-imagoa voisi hyödyntää Heinolassa paremmin

Hienoa että Heinolassa kunnioitetaan perinteitä Unikeon valinnassa vuosittain. Unikeko sopii hyvin kylpyläperinteeseen ja kesäkaupunkiin, kiitos Heinola-Seuran.

Valitettavasti tapahtuman hyödyntäminen jää vain valintapäivään 27.7. Kun minut valittiin Unikeoksi 2008, yritimme ideoida seuran hallitukseen kuuluvan Kalevi Peltolan kanssa Unikeon hyödyntämistä vuoden varrella. Oli esiintyminen torilla, kesäteatterin kahvitustiloissa ja jossakin kaupungin tilaisuudessa.

Järjestettiin myös vuosien varrella valituille Unikeoille tilaisuus, jossa yritettiin hyödyntää Unikekojen kokemuksia ja ideoita tapahtuman kehittämiseksi Heinolan parhaaksi. Ei ole vielä löytynyt pysyviä, toistuvia hyödyntämistapoja.

Kaikki Unikeot voisivat liittyä Heinola-Seuran jaostoksi, joka seuran ja kaupungin kanssa kehittäisi Unikeon hyödyntämistä tapahtumissa. Torilla voisi järjestää Unikeon iltamarkkinat. Kumpelissa tai Tukkijätkässä voisi järjestää Unikeon yöpukutanssit.

Unikeko voisi esiintyä kesäteatterissa ja kaupungin tilaisuuksissa, joissa olisi ulkomaisia vieraita, mikä toisi julkisuutta. Unikeon nimen käyttöoikeuden markkinoinnissa myöntäisi Heinola-Seura. Myös Unikeon valintaperusteita kannattaisi tehdä tutummiksi.

Ideoista pari parasta voisi valita vuosittain toteutettavaksi. Toivon, että Unikeko-perinne ei unohdu kuten ”Suomen Joulupuukaupunki”. Molempia pitää kehittää ja hyödyntää.

Kirjoittaja on lahtelainen ja Heinolan Unikeko vuodelta 2008.