Lukijalta | Miksi puhua miljonääriverosta, kun on olemassa varallisuusvero?

Jollakin puolueiden tarvitsee ensi vuoden eduskuntavaaleihin erottautua ja niinpä Vasemmistoliitto on keksinyt uutena verona miljonääriveron. Mielestäni termi sinänsä on populistinen ja leimaava.

Meillä on esimerkiksi ollut vuonna 2006 poistunut vero nimeltään varallisuusvero, joka kelpaa hyvin nostettavaksi uudelleen. Vero ei nimensä johdosta loukkaa ketään asemansa perusteella.

Varallisuusvero ei leimaa ketään omistustensa perusteella ja on sanana sopivasti virkakielimäisen pyöreä. Sinänsä en Vasemmistoliiton tavoitteita soimaa. Hoitajien palkkaukseen tarvitaan lisää rahaa ja sitä on kerättävä, mistä sitä saadaan.

Suurimpia tuloja katsoessa monet rikkaat suomalaiset saavat tulonsa lähinnä pääomatuloina. Suomessa pääomatuloa verotetaan alle 30 000 euron tuloissa 30 prosenttia ja yli 30 000 euron tuloissa 34 prosenttia. (Lähde: vero.fi).

Hallituksen kehittämä arvonnousuvero jää osaksi tämän hallituksen saavutukseksi. Siinä näet pyritään saamaan omaisuuden myyntivoitosta veroa siinä maassa, jossa voitot ovat kertyneet.

Arvonnousuverolla pyritään estämään verovälttelyä, jossa kirjat muutetaan veroparatiisimaahan ennen omaisuuden myyntiä tai lahjoitusta. Vero astuu voimaan vuonna 2023.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut