Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Pääkirjoitus Hyvinvointialueen uusi johtaja tuo tullessaan ideoita urapolkumalleista

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen uudeksi johtajaksi valittua Petri Virolaista kuvataan neuvottelevaksi ja yhteistyökykyiseksi johtajaksi, joka saa ongelmat ratkeamaan. Neuvottelukykyjä ja sosiaalisia taitoja Virolainen tarvitseekin, sillä vaikka Päijät-Hämeessä isoimmat uudistukset on tehty, riittää alueella vielä urakkaa viedä sote-uudistus loppuun.

Sysmässä syntynyt Petri Virolainen hoitaa tällä hetkellä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajan virkaa, ja hän on toiminut pitkään Turun yliopistollisen keskussairaalan johtajana. Sysmäläisiä varmasti lämmittää ajatus, että hyvinvointialueen tuleva johtaja aikoo hoitaa tehtäväänsä Sysmästä käsin ainakin osittain.

Virolainen sai aluevaltuustossa 40 ääntä 69:stä. Päijät-Hämeessä lähtökohdat ovat hyvät. Palveluverkko sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon integraatio on jo tehty. Haasteita riittää kuitenkin edelleen taloudessa ja henkilöstön saatavuudessa.

Haasteita on edelleen taloudessa ja henkilöstön saatavuudessa.

Moni pettyi Päijät-Sotea hyvin luotsanneen ja miljoonasäästöt toteuttaneen Marina Erholan lähtöön, mutta on varsin luonnollista että suurten muutoksien jälkeen vastuun ottaa profiililtaan toisenlainen johtaja. Sellaiseen tehtävään Petri Virolainen on nyt tulossa.

Hauskana yksityiskohtana voi pitää johtajavalintojen triangelia: Päijät-Hämeestä lähti johtaja Pirkanmaalle, Pirkanmaalta Varsinais-Suomeen ja Varsinais-Suomesta Päijät-Hämeeseen.

Virolainen mainitsi yhdeksi kehityskohteekseen hoitohenkilökunnan urapolkumallit, joilla lisättäisiin mahdollisuuksia työssä etenemiseen. Kokemusta urapolkumalleista Virolainen tuo tullessaan Varsinais-Suomesta, jossa niitä on toteutettu pitkään. Tällaista tarvitaan Päijät-Hämeessä, jossa osaavan henkilökunnan saaminen ja pysyminen alalla on osoittautunut vaikeaksi.

Myös työn uudelleenorganisointi ja esimiestyön kehittäminen voisivat lisätä hoitoalan kiinnostavuutta nuorten silmissä. Toki terveydenhuollon tekijäpula on valtakunnallinen ongelma, johon palkkauskin vaikuttaa monelta osin, kuten Virolainen Etelä-Suomen Sanomissa totesi.

Hyvinvointialueiden määrää tullaan todennäköisesti vähentämään tulevaisuudessa. Aluehallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen (kok.) muistuttaa, että kulisseissa käydään jo kovaa pudotuspeliä. Näin ollen uuden johtajan tärkeimpiä tehtäviä tulee olemaan oman alueen puolustaminen ja edunvalvonta.