Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Mainontaa pitäisi valvoa paremmin

Tämä on mielipide, hätähuuto mainosten uhreina olevien vanhusten ja yksinäisten puolesta. Kodeissa kulkevat auttajat ovet rekisteröineet, miten hyllyt täyttyvät turhasta tavarasta. Maaseudulla ilmestyy jopa pihamaa täyteen pöytiä ja tuoleja. Kaapeissa on tarpeettomia esineitä, vaatteita ja ruokatavaraa.

Mainosten lisäksi syyllisiä ovat puhelimen kautta taikka ovelta ovelle kulkevat myyjät. Heiltä tulisi suorastaan kieltää sellainen toiminta. Tarpeettomien kauppojen purkaminen omaisten toimesta on vaativa urakka, onhan dokumentit kaupan syntymisestä.

Televisio kiihkeine ohjelmineen tekee hallaa. Jännittävää ohjelmaa seuraa vanhus yksin mieli jännittyneenä. Äkkiä ohjelma katkeaa, ruutuun iskee salamana kuva ja ääni sanoo: ”Osta nyt, saat 50 % alennuksen!” Ei ihme, että kyseinen tuote on kaupoissa kysytty ja hyllyt tyhjenevät.

Meillä pitäisi olla mainontaa valvova virasto. Jokaisen mainoksen esittämä hinta ja sen alennus olisi esiteltävä, ja mainoksessa kerrotun alennusprosentin tulisi perustua todelliseen liikkeen sisään oston hintaan. Nyt prosentit mainoksissa ovat ylimitoitettuja ja valheellisia. Niillä saadaan aikaan ostamisen kiihko, synnytetään tarpeettomia haluja tehdä kaupat.

Tiedossa on, että ala on kova ja ylijännittynyt. Ihmisten suojelu kärsimyksiltä on riittävä kannustin korjata ongelma. Konsulit eduskunnassa valvokaa.

Kirjoittaja on heinolalainen rovasti.