Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | En ole vieläkään henkisesti vanha

Uutissuomalainen julkaisi toukokuun 15. päivänä minusta kertovan laajan haastattelun otsikolla Mielipidelinko. ET-lehdessä (10/2022) julkaistiin haastattelu, jossa uhoan, että ”mikä helkkarin vanha minä olen". Tällöin vielä nostelin puntteja ja esittelin marssia.

Viikkoa myöhemmin tunsin oloni huonoksi ja hakeuduin lääkärin ja edelleen sairaalaan. Siellä todettiin, että munuaiseni ovat loppu. Eikä vajaa satavuotiaita enää hoideta. Minut lähetettiin merkinnällä ”Ei elvytetä” kotiin odottamaan sydämen pysähtymistä.

Pian minun oli pakko alkaa ulkona liikkuessani käyttää rollaattoria. Osallistuin sitten rollaattorilla myös Kesäyön marssiin keskeyttäen kyllä kuuden kilometrin kohdalla. Seuraavana päivänä kävelin viisi kilometriä. Seuraus oli, etten viikkoon pysynyt pystyssä.

En ole vieläkään henkisesti vanha, vaikka munuaiset ovatkin loppu, enkä tahdo pysyä pystyssä. Kirjoitan oikean käden etusormella, pitäen suurennuslasia vasemmassa kädessä. Saas nähdä, kauanko vielä pystyn kirjoittamaan.

Kirjoittaja on sotaveteraani.