Lukijalta | Media toteuttaa yhteiskunnallista tehtävää edelleen

Monet saattavat edelleen miettiä, miksi Helsingin Sanomat teki julkaisupäätöksen kansanedustaja Wille Rydmanin ahdistelukeissistä.

Vastaus piilee tässä. Kansanedustaja Wille Rydmanin tapauksessa yhdeksän lähdettä kertoi tapauksesta. Helsingin Sanomat teki julkaisupäätöksen, koska kyseessä on huomattavaa valtaa käyttävä henkilö, jonka epäillään ahdistelleen huomattavan nuoria naishenkilöitä.

Kannattaa kuunnella Yle Areenan Uutispodcastista (22.6.2022) toimittaja Paavo Teittistä, joka on yksi kyseisen jutun tekijöistä. Media ei ole tuomiovalta, mutta median tehtävä on julkaista asioita, joilla on yhteiskunnallista merkitystä.

Tässä tapauksessa, kun kyseessä on kansanedustaja, joka käyttää valtaansa muihin, asialla on suurta yhteiskunnallista merkitystä. Asiassa on tehty huomattavaa tutkivan journalismin työtä, joka ei jääne huomiotta.

Uutisoinnin yhteiskunnallinen merkitys on vain korostunut edelleen eduskunnan pohtiessa raiskauslainsäädännön uudistamista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut