Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Andrei opetti minulle, kuinka tärkeä nimi on ihmiselle

Kolmekymmentä vuotta sitten ystäväni, singaporelainen kapteeni Andrei opetti minulle, kuinka tärkeä nimi on ihmiselle. Kolme viikkoa aiemmin olimme käyneet paikallisessa pubissa.

Andrei käveli norjalaisen tarjoilijan luo ja kertoi: ”Hello. I am Andrei from Singapore. Who are You?"

Kun kolme viikkoa myöhemmin menimme seuraavan kerran samaan paikkaan, jo ovelta kajahti Andrein tervehdys : ”Hei Ingrid. How are You?” Hänellä oli aivan mahtava nimimuisti, koska hän piti nimeä ihmisille tärkeänä.

Olen päässyt viime viikkoina useille eri hoitojaksoille paikallisen lääkintähuollon hoiviin. Käytän edelleen Andreilta oppimaani tapaa. Olen huomannut, että useimmat kokevat sen myönteiseksi ja tuskin kukaan kielteiseksi. Ainakaan kukaan ei ole kielteisyyttä osoittanut.

Kerran olen saanut palautetta. Eräs nuori hoitaja pysähtyi ovella ja sanoi: ”Kylläpä tuntuu hyvältä, kun joku kutsuu nimeltä.” Rivien välistä osasin lukea: ”Eikä varsinkaan tytöksi.”

Mietin yöllä valvoessani sanojasi ja totesin: ”Niin tuntuivat sinunkin sanasi!”

Kun kukin vuorollamme saavumme sille viimeiselle portille, ei portinvartijakaan kutsu kotiin poikaa tai tyttöä, hoitajaa tai majuria. Kyllä hän kutsuu meidät kasteessa saamallamme nimellä.