Lukijalta | Politiikkaan voitava osallistua ilman pelkoa

Kokoomuksen Wille Rydman on kompastunut Helsingin Sanomien (HS 19.6.) toimitustyöhön, joka on selvittänyt ilmiantoa häirinnästä. Tämä on käynnistänyt selvitystyön kokoomuksen leirissä ja terveen ajatuksen parantaa omaa toimintakulttuuria häirinnän varalta.

Pidän viisaana pääministerin ilmoitusta olla kommentoimatta toisen puolueen asioita. Pääministeri Sanna Marin (sd.) myös muisteli Ylen Pääministerin haastattelutunnilla (19.6.) naisten olevan politiikassa niitä kohteita, joita voi ulkonäöllisesti kommentoida. Onpahan nähty lehden kuvaavan pääministerimme takamusta. Kaikki tällainen osoittaa arvostelukyvyttömyyttä.

Pidän häirintäyhdyshenkilöä tärkeänä.

Wille Rydmanin ympärillä pyörineen ahdistelukohun keskellä on muistuteltu hyviä ratkaisumalleja, joilla voidaan vähentää sukupuolittunutta ahdistelua. Pidän häirintäyhdyshenkilöä tärkeänä puolueessa. Tämä Rydman-kohu vain alleviivaa sen tarvetta. Ennen kaikkea puolueen jäsenenä ollessa nämä asiat olisi hyvä tietää, ettei tarvitse jäädä yksin, jos ongelmia sattuu.

Tavoitteena on, että ikävät häirintäasiat hoidetaan heti eikä pidetä yllä huonoa kulttuuria. Silloin politiikan tekemiseen voi turvallisesti osallistua taustaan tai sukupuoleen katsomatta. Jokainen meistä voi osallistua turvallisen tilan tekemiseen.

Kirjoittaja on Lahden seudun joukkoliikennelautakunnan jäsen (sd.).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut