Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Osa lahtelaisista jää ilman joukkoliikennettä

Päivät kuluvat, ja heinäkuun 1. päivä lähestyy. Lahden seudun liikenne (LSL) pääsee vihdoin toteuttamaan runkolinjastosuunnitelmansa kokonaisuudessaan. Liikenne loppuu kokonaan linjoilla 18 ja 19.

Kukaan ei välitä tai ole kiinnostunut niistä kaupungin asukkaista, jotka nyt jäävät aivan ilman joukkoliikenteen palveluja. Laaksokadun vanhusten talojen asukkaat ovat käyttäneet linjaa 19 ja päässeet sillä kauppaan ja asioille keskustaan. Pyhättömän mäeltä ei pääse enää millään mihinkään. Pysäkeille on nyt tullut lappu, että pysäkki poistuu. Busseista ei puhuta mitään.

Tiedusteluun LSL on antanut vastauksen: ”Päätös on tehty.”

Linjastopäätös onkin helpompi toteuttaa näin kesäaikaan. Silloin eivät kulkijat niinkään tarvitse autokuljetusta, mutta entä sitten syksyn sateissa ja talven lumihangessa? Viimeistään silloin huomaamme, että meidät – Laaksokadun mummut ja papat, Pyhättömänmäen koululaiset ja vanhukset – on jätetty oman onnemme nojaan.

Käytä siinä sitten julkisia kulkuneuvoja.

Mielipidekirjoitukseni ”Miksi Lassi-linjat poistuvat?” (ESS 7.5.) ei kiinnostanut ketään. Ainakaan en saanut yhtään vastausta kysymyksiini.