Lukijalta | Vappusatasesta veronalennuksiin

Kova on halu pysyä vallassa seuraavien eduskuntavaalien jälkeen ministereillä, jotka puhuvat tavoitteistaan alentaa palkansaajien veroja. Suomeksi sanottuna se on valetta tai tarkoituksellista äänestäjien harhaan johtamista. En usko että kansa on niin tyhmää, että enää näihin temppuihin luottaa.

Antti Rinteen (sd.) eläkeläisille lupaama satanen on edelleen saamatta, eikä sitä tulla saamaan. Myös verojen alennus, sen kohdentaminen ja niiden tulojen kerääminen muualta on suuri kokonaisuus, jota ei muuteta käden käänteessä. Verolain muutos on meidän päättäjiemme ”ripeyden” tuntien sula mahdottomuus. Nopeutta päätöksiin löytyy vain silloin, kun nostetaan hintoja, polttoaineiden tai muiden.

Tässä näennäisdemokratiassa puolueille ovat tärkeintä suuret kannatusluvut ja ministereille ja kansanedustajille avustajineen oman paikan säilyttäminen keinolla millä hyvänsä. Eihän äänestäjiä tarvita kuin vaalipäivänä ja sitä ennen eri makkara- ja kahvikojuihin kuuntelemaan lupauksia, joita ei ole tarkoituskaan saada ajettua läpi.

Kuka on pettäjä ja ketkä ovat petettyjä? Jokaista voi pettää kerran, mutta ketään ei koko ajan. Tämä näkyy äänestysaktiivisuuden alenemisessa. Nyt suurin ”puolue” on nukkuvien tai petettyjen puolue. Sen kannatuslukua eivät gallupit heilauta, eikä sitä voi hajottaa. Sopisi poliitikkojen pitkällä kesälomallaan pohtia syitä moiseen suuntaukseen.

Fredi lauloi aikanaan ”nyt on usko mennyt ihmisiin, vippaa mulle viitonen”. Hieman muunneltuna voidaan hyräillä ”nyt on usko mennyt poliitikoihin, anna mulle se satanen”.

Kirjoittaja on lahtelainen varavaltuutettu (sd.).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut