Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Pääkirjoitus Lakipykälät eivät takaa hoitoa – johtaako hoitajamitoitus eriarvoisuuteen?

Vanhusten ympärivuorokautisen hoivan hoitajamitoituksesta on säädettiin lailla pari vuotta sitten. Mitoitus tuli voimaan porrastetusti. Ensi vuoden huhtikuussa mitoitus on voimassa täydessä laajuudessaan. Silloin kymmentä hoidossa olevaa vanhusta kohti on oltava seitsemän hoitajaa.

Mitoituksesta haluttiin säätää lailla, kun vanhusten hoivassa oli ilmennyt vakavia epäkohtia. Tarkoitus oli hyvä, mutta nyt tilanne saattaa kriisiytyä hoitajapulan takia. Työvoimapulaa ja uusia ongelmia ennakoivat myös monet asiantuntijat jo lain säätämisen aikana. Nyt heidän arvionsa näyttää käyvän toteen.

Hoitajamitoitus kasvattaa hoitajien tarvetta tuhansilla. Jotta lain kirjain saadaan täytettyä, palveluiden järjestäjien on ohjattava vähiä resurssejaan hoivakoteihin tai vähennettävä ennestäänkin niukkoja hoivapaikkoja. Tällainen ei ole järkevää.

Päijät-Sotessa tehostetussa palveluasumisessa paikkoja on nyt vähennetty noin 30 hoitajamitoituslain ja sijaispulan takia. Tehostetussa palveluasumisessa asuu nyt 6,3 prosenttia Päijät-Soten alueen yli 75-vuotiaista.

Mitoitus merkitsee usein myös sitä, että kotihoidossa kärsitään entistä pahemmasta työvoimapulasta. Päijät-Soten alueella kotona asuvien yli 75-vuotiaiden osuus on viime vuosina kasvanut, heitä on nyt melkein 94 prosenttia, kun heidän osuutensa vuonna 2018 oli 92 prosenttia. Monet iäkkäät tarvitsevat kuitenkin apua: kotiin vietävien palveluiden piirissä on 9,3 prosenttia alueen yli 75-vuotiaista. Uusia asiakkaita on tullut vuoden aikana 262. Väestön ikääntyessä tarpeet kasvavat.

Väestön ikääntyminen on ollut tiedossa jo kauan, samoin hoitajapula. Kun hoitajamitoituksesta säädetään lailla, valtiovallan olisi hyvä käyttää keinoja myös hoitajapulan helpottamiseen. Yksi oleellisista keinoista on nykyistä parempi palkkaus. Poliitikot ovat kuitenkin tähän asti väistäneet vastuunsa ja jättäneet palkka-asiat työmarkkinajärjestöille.

Palkan lisäksi tarvitaan monia muitakin keinoja, jotta hoitajia saadaan lisää alalle ja pysymään alalla. Rekrytointeja ulkomailtakin on tehtävä – ja paljon enemmän kuin nyt esimerkiksi Päijät-Sote on rekrytoimassa Filippiineiltä.

Jos hoitajapula ei helpota, on mitoituslaki otettava uuteen käsittelyyn. Laki ei saa johtaa eriarvoiseen tilanteeseen, jossa harvat hoivakotipaikan saaneet saavat hoitoa ja moni muu tarvitsija jäisi ilman.