Lukijalta | Turkin-matkailua tulisi vähentää

Turkki on ollut tietääkseni pitkään suomalaisten suosituimpien matkakohteitten joukossa. Ainakin jossain vaiheessa Turkkia pidettiin, ilmeisesti kyllä virheellisesti, lähes sukulaiskansana. Nyt presidentti Erdogan kannattajineen vaarantaa Suomen turvallisuuden estämällä Nato-jäsenyyden. Lehtitietojen perusteella ei Erdoganin tappio tulevissa vaaleissa juurikaan tilannetta muuttaisi.

Suomessa asustaa ja työskentelee sekä turkkilaisia että kurdeja, eikä tilanteen soisi vaikuttavan heidän ja kantasuomalaisten suhteisiin. Matkailu Turkkiin on sitten toinen asia. Sen vähentäminen, mieluummin lopettaminen kokonaan, on ainut keino vaikuttaa Turkkiin ja turkkilaisiin.

Voi olla harkitsematonta, jos valtiovalta tai puolueet ottavat kovin jyrkän kannan, mutta yksityiset ihmiset sen kyllä voivat tehdä.

Yhteistoimintaa Ruotsin kanssa on hehkutettu Natoon hakemisessa, ja sitä voisi kehitellä tässäkin asiassa. Järjestöjä on ja Suomessa vapaa lehdistö.

Kiirehtiä ei tarvitse, mutta ellei kuun lopussa olevaan Nato-kokoukseen mennessä tapahdu mitään edistystä, voisi tätäkin keinoa kokeilla. Onhan tosin jo nytkin melkoinen joukko ilmeisesti hylännyt Turkin matkakohteena.

Kirjoittaja on lahtelainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut