Lukijalta | Johtamiseen tarvitaan yhteispeliä

Hyvää johtamista on peräänkuulutettu erityisesti sote-sektorilla, kunnissa ja urheilun parissa. Odotukset johtajia kohtaan ovat korkealla.

Olen saanut havaita niin johtajana kuin johtajien valmentajana, kuinka onnistunut johtaminen edellyttää myös sitä, että ihmiset antavat mahdollisuuden johtaa itseään hyvin. Parhaatkaan johtajien ”kevätjuhlaliikkeet” eivät auta, jos johtamista ei kehitetä yhteispelillä.

Kannustankin johtoa selvittämään, minkälainen johtaminen auttaisi työyhteisön ihmisiä onnistumaan työssään. Odotuksia selvittäessä suosittelen kysymään myös, mitä henkilöstö olisi itse valmis tekemään sen eteen, että yhteisössä on hyvä työskennellä. Johtajuus kuuluu työyhteisössä kaikille, mutta meillä on sen suhteen erilaisia rooleja ja vastuita.

Päijät-Hämeellä on kehittyneenä alueena kaikki mahdollisuudet siihen, että se tunnistetaan oikeudenmukaisesta ja osallistavasta johtamisesta. Parasta brändityötä onkin, että aluetta suositellaan kokemusten pohjalta työn tekemisen, asumisen ja investointien kohteeksi. Viimeaikaiset uutiset näyttävät, että siinä on onnistuttu varsin hyvin.

Kannustan kaikkia Päijät-Hämeen työyhteisöjä luomaan osallistavia johtamislupauksia.

Kirjoittaja on KTT, arvo- ja viestintäkonsultti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut