Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Lahden satama tarvitsee uintipaikan ja saunan hierontapalveluineen

Tässä tulevat lupaamani Lahden sataman, ”olohuoneen”, kehittämisideat. Muuttaman vuosi sitten kaupunki esitteli suunnitelman veden päällä olevasta lautasta, jossa olisi uima-allas, sauna ja pieni ravintola, jossa myytäisiin saunajuomat ja grillatut kalaruoat, mieluiten Vesijärven kalaa.

Satama tarvitsee uintipaikan ja saunan hierontapalveluineen, saunaveneet eivät yksin riitä. Lautta sijoittuisi tulevien kuntoportaiden kohdalle rantaan. Tätä suunnitelmaa tietenkin kannatettiin ja vastustettiin. Miksi se on unohdettu? Palautteet huomioiden siitä tulisi hyvinkin toteutuskelpoinen.

Sataman läheisyyteen pitäisi saada esimerkiksi minigolfrata ja soutuvene- ja kanoottivuokrausta. Uber vuokraa moottoriveneitä. Laivaranta kaipaa kunnon risteilyalusta päivittäin, nykyisen lisäksi.

Tori kaipaa tapahtumia kesällä joka viikolle; vihannes-, juures-, puutarhamarja- ja metsämarjamyyjiä iltatorille klo 15-20. Sinne sopisi jonkin nuorisojärjestön grilli-lettu-vohvelipaistopiste.

Torilla voisi olla myös urheilutapahtumia, esim. sählypeliturnaus, kaupunkisuunnistus, Kariniemen ympärijuoksu, mölkkykisat, ja satamassa soutukilpailut.

Tarjotaan torilta tilaa veloituksetta urheiluseuroille. Lasten ”vesipuisto” veden päälle. Satamaan tulevia veneilijöitä varten Sibeliustalon katolle tai savupiippuun iso valaistu Lahti-kyltti. Veneilijät odottavat myös paremmin organisoitua polttoainejakelua ja tulevaisuutta ajatellen sähkölatauspisteet.

Kehittämistoimissa onnistuminen edellyttää saumatonta yhteistyötä alueen yritysten, yhdistysten ja kaupungin kanssa. Kaupungin edustajan tulee olla yhteiskykyinen.

Kariniemen puistoa, Pikku-Veskua ja satamaa pitää markkinoida yhdessä, jolloin saadaan matkailijatkin kiinnostumaan Lahden uudistuneesta olohuoneesta. Nettiin pitää luoda yhteiset tapahtumasivut. Nyt on syytä unohtaa vanhat riidat ja kateus. Yhdessä saamme enemmän aikaan.

Innovaattori