Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mielipide | Kariniemen luomurinne oli aiemmin arvokas

Lahti voisi nyt ympäristökaupunkina tarkastella päätöksiään kautta linjan. Esimerkiksi Kariniemen luonnonmukaiseen rinteeseen on tulossa kuntoportaat! Tähän asti sitä on varjeltu kaikin keinoin ja lähiasukkaat ja paikallinen luontojärjestö ovat aiheesta valittaneet.

Kuntoportaille olisi muutamia tarpeellisempia paikkoja lähellä keskustaa. Olen kuullut, että tässä noudatetaan muutaman sitkeän asukkaan toivetta saada juuri tähän paikkaan portaat.

Yleensä etsitään vaihtoehtoja ja ne arvioidaan. Onko nyt todella niin tehty, näinkö ympäristöpääkaupunki näyttää mallia?

Itse olen aikoinaan opiskellut ympäristöalaa ja hämmästelen suuresti arvokkaiden luontoalueiden tuhlausta moiseen käyttöön. Taloustieteen professori Partha Dasgupta sanoi käydessään vastikään Suomessa: "Meidän on opittava ymmärtämään luonnon arvo. Ihmiskunta ja talous ovat riippuvaisia luonnon tarjoamista palveluista. Luonto tulisi ymmärtää yhtenä pääomana taloudellisen ja sosiaalisen pääoman rinnalla. Talouden pitää muuttua, jotta elämä voi säilyä."

Kaupunki on kiitettävästi rajannut yleiskaavaan keskelle kaupunkia Salpausselän geologisesti arvokkaan maisematilan. Silti vaikuttaa siltä, että rajauksen sisällä suunnittelu menee entiseen malliin mistään maisema- ja luontorajauksista huolimatta!

Ei kai enää jokin vanhanaikainen näkymätön "rakenteellinen korruptio" jyllää päättäjien ja virkamiesten keskuudessa? Mielestäni kaikki Lahden keskustan ja sen ympäristön nykyiset luontoalueet tulee turvata, etenkin ne mitä jo esi-isämme ihannoivat yli sata vuotta sitten.