Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Putin ei piittaa sopimuksista

Aika monenlaisia mielipiteitä tulee Nato-asiasta esiin, hyvä niin. Kaikillahan on ja oli vapaus näkemyksiinsä. 26.5. ESS:ssa Kauko Parkkinen esittää omansa.

Neuvostoliiton kanssa tehtiin monen sortin sopimuksia. Stalin ei sopimuksia paljon kunnioittanut. Hitlerin kanssa tehtyä sopimusta etupiirijaosta kyllä pyrki toteuttamaan, mutta itsepäiset suomalaiset panivat onneksi vastaan. Yya-sopimus solmittiin aikalailla painostuksen seurauksena. Paljon oli tulkintaerimielisyyksiä senkin toteuttamisessa.

Naapuri pyrki levittämään aatettaan ja varmaan senkin vuoksi sentään pääpiirteittäin esiintyi maltillisesti ja ystävyyttä maireasti kehuen.

Presidentti Putin on rikkonut kai lähimain kaikki sopimukset eikä noudata mitään sodankäynnin sääntöjä. Sen sortin despootin kanssa olisi Parkkisen mielestä Suomen kannattanut sopia jotakin. Onhan aikamoista hyväuskoisuutta. Jo Hitlerin kanssa sopiminen näytti, mitä seuraa jos fasistipomo havaitsee heikkouden merkkejä.

Tietysti voi aina sopimuksia kirjoitella, mutta niitä kannattaa harkita vain silloin, jos on edes toiveita, että jotakin myös merkitsevät.